Automobili

Sreda, 06.12.2023.

11:03

Mercedes ima novi sportski kupe: Debitovao CLE 53 FOTO/VIDEO

Novi model dolazi sa 3.0 litarskim turbopunjenim rednim "šestakom" potpomognutim "lakim" hibridnim sistemom.

Izvor:

Mercedes ima novi sportski kupe: Debitovao CLE 53 FOTO/VIDEO
Foto: Mercedes-AMG promo

Porodica modela Mercedes CLE Coupe sada ima moćnu novu varijantu u obliku snažnog CLE 53 4Matic+ kupea. Iako to nije potpuni AMG model koji neki kupci verovatno čekaju, on ipak dodaje malo začina standardnom asortimanu.

Kao i drugi Mercedes-AMG modeli sa oznakom "53", i ovaj novi koristi 3.0 turbopunjeni redni benzinac sa šest cilindara koji je ažuriran zahvaljujući poboljšanim komorama za sagorevanje, novim klipnim zaptivkama, optimizovanim ubrizgavanjem i novim turbopunjačem.

Ovaj motor radi zajedno sa integrisanim starter-generatorom druge generacije ovog proizvođača i 48-voltnim električnim sistemom koji može dodati do 23 KS i 205 Nm obrtnog momenta.
Foto: Mercedes-AMG promo
Sve u svemu, novi model raspolaže sa 449 KS (330 kW), dostupnih između 5.800 i 6.100 o/min i 560 Nm obrtnog momenta, odnosno 600 Nm sa aktiviranom "overboost" funkcijom.

Motor je povezan sa poznatim AMG-ovim 9G Speedshift menjačem koji šalje snagu na sva četiri točka.

CLE 53 4Matic+ Coupe sprinta do 100 km/h za 4,2 sekunde i može da dostigne elektronski ograničenu maksimalnu brzinu od 250 km/h ili 270 km/h sa opcionim AMG Driver paketom. Automobil se može voziti u nekoliko režima rada: Slippery, Comfort, Sport, Sport+, i Individual. Mercedes-AMG je takođe opremio automobil "drift" režimom koji ga pretvara u sportski kupe sa zadnjim pogonom.

Tu je i standardno upravljanja zadnjim točovima koje ih zakreće do 2,5 stepeni pri brzinama do 100 km/h i do 0,7 stepeni pri brzinama preko stotke.

Kupcima su takođe na raspolaganju i AMG sistem upravljanja i AMG sistem vešanja dizajniran da poboljša agilnost u vožnji bez žrtvovanja udobnosti.
Foto: Mercedes-AMG promo
Vizuelno, CLE 53 4Matic+ Coupe se već na prvi pogled izdvaja od regularnih varijanti CLE kupea. Uključuje poznatu AMG prednju rešetku sa agresivnijim branikom.

Dizajneri su takođe povećali prednje lukove iznad točkova za 58 mm a zadnje za 75 mm, dajući mu mnogo impozantniju pojavu na putu.

Komplet točkova od 19 inča dolazi kao standard, a dostupne su i felne od 20 inča.
Foto: Mercedes-AMG promo
Mercedes CLE 53 4Matic+ Coupeu prodajne salone stiže tokom sledeće godine, kada će biti poznata i cena ovog automobila.
Foto: Mercedes-AMG promo
Foto: Mercedes-AMG promo
Foto: Mercedes-AMG promo
Foto: Mercedes-AMG promo

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Putin pobesneo; "Kazna je zaslužena"

Ruski predsednik Vladimir Putin besan je zbog napada dronom na vojni aerodrom u kome su pogođena dva napredna borbena aviona Su-57, rekao je portparol ukrajinske obaveštajne službe.

8:28

13.6.2024.

1 d

Svet

Orban je kažnjen, i to žestoko

Najviši sud Evropske unije doneo je odluku da Mađarska mora da plati kaznu od 200 miliona evra zbog nepoštovanja politike migracija i azila, javlja Dojče vele.

10:55

13.6.2024.

1 d

Podeli: