Automobili

Četvrtak, 19.07.2018.

15:30

Rimac testira autonomnu vožnju na ulicama Zagreba

Hrvatski proizvođač električnih hiperautomobila Rimac počeo je s testiranjem samovozeće tehnologije koju bi uskoro trebalo da primeni u svom drugom modelu C_Two.

Izvor: B92

Rimac testira autonomnu vožnju na ulicama Zagreba

Rimac Automobili su objavili snimak na svojoj Facebook stranici koji pokazuje Renault Scenic kako samostalno upravlja zagrebačkim ulicama.

Rimčev test automobil opremljen je s osam kamera, šest radara, dvanaest ultrasoničnih senzora, jedinicom za merenje inercije, te sofisticiranim GPS uređajem.

Proizvođač iz Svete Nedelje je u objavi objasnio da će u sledećem periodu testirati celu flotu različitih samovozećih vozila kako bi se prikupilo dovoljno podataka za testiranje algoritama i unapređenje AI sistema.

Samo jedan automobil u sat vremena vožnje skupi 6 TB podataka, kažu u Rimcu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: