Aktivisti koji buše gume: Bićeš ljut, ali nemoj to shvatiti lično

Nije im važno da li se radi o hibridnim, benzinskim, dizelskim ili čak električnim SUV vozilima.

Izvor:

Ponedeljak, 13.03.2023.

14:15

Aktivisti koji buše gume: Bićeš ljut, ali nemoj to shvatiti lično
Foto: Elena Berd/Shutterstock

Klimatski aktivisti su bili prilično aktivni poslednjih meseci. Jedni lepe ruke za puteve, a drugi ispuštaju vazduh iz guma na SUV vozilima.

Samo u Berlinu, koji je, čini se, leglo mrzitelja SUV-ova, već ima oko 600 prijava vlasnika terenaca sa probušenim gumama, prenosi Bild.

Grupa se zove The Tire Extynguishers i pribegava ovim merama u mnogim gradovima širom sveta. Jens Vernovski i njegov Volvo su među poslednjima u nizu žrtava u Berlinu.

Našao ga je sa probušenom gumom. Na vetrobranskom staklu zatekao je natpis kojim su aktivisti priznali da oni stoje iza toga.

Na letku je pisalo:

"Bićete ljuti, ali ne shvatajte to lično. Nisi ti, to je tvoj auto."

Kampanju pravdaju činjenicom da su terenci i SUV vozila među glavnim uzročnicima povećanja emisije CO₂ u poslednjih deset godina.

Pošto političare izgleda nije briga, grupa preuzima mere u svoje ruke. Aktivistima je svejedno da li su hibridni, benzinski, dizel ili čak električni terenci, svi su neprijatelji klime.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

65 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: