Novi Kia Niro je stigao FOTO

Efikasna aerodinamika i održivi materijali su kod novog Nira ujedinjeni sa kohezivnim dizajnom.

Podeli
Photo: KIA
Photo: KIA

Ova savršena kombinacija donosi prostranost i izgled SUV-a. Pored toga Kia predstavlja način "Greenzone Drive Mode" koji automatski prebacuje iz (P)HEV (hibridnog odn. plug-in hibridnog) načina vožnje u EV (električni) način kako bi omogućio rešenja održive mobilnosti. Tokom vožnje po zelenim područjima, kao što su stambena područja ili obližnje škole i bolnice vozilo automatski koristi struju na osnovi navigacionih uputstava i podataka o istoriji vožnje. Prepoznaje i vozačeva popularna mesta (npr. kuća i kancelarija) označene u navigacionom sistemu kao zelena područja.

Potpuno novi Kia Niro koji je pravi primer Kijine predanosti održivosti i budućeg razvoja modela donosi i nove reciklirane materijale u kabini. Obloga plafona je napravljena od recikliranih tapeta, sedišta su od bio poliuretana sa tkaninom tencel od listova eukaliptusa, dok je na vratima upotrebljena boja bez BTX (boja na vodenoj osnovi koja ne sadrži benzen, toluen i ksilen), koja smanjuje uticaj na životnu sredinu i količinu otpada.

Niro nasledio odvažne dizajnerske elemente koncepta Habaniro iz 2019. godine
Eksterijer novog Nira nadograđuje odvažne dizajnerske elemente prvi put predstavljene 2019. godine na konceptu Habaniro. Novi elegantni i samouvereni krosover utelovljava Habanirov avanturistički pristup svojom visokotehnološkom dvobojnom karoserijom. U unutrašnjosti kabine neobična nesimetrična komandna tabla kombinuje vodoravne i dijagonalne oblike, što implementuje dizajnersku filozofiju 'spajanja suprotnosti', dok svojom odvažnom, praktičnom i ekološki prihvatljivijom konstrukcijom vozilo ispunjava etičko usmerenje 'Zabava sa razlogom' (Joy for Reason).

Potpuno novi Niro biće raspoloživ u tri varijante – kao klasični hibrid (HEV), plug-in hibrid (PHEV) i električni automobil (EV).

Photo: KIA
Photo: KIA

Photo: KIA
Photo: KIA

Photo: KIA
Photo: KIA

Photo: KIA
Photo: KIA

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 27 idi na stranu