Kao šibica: Potpuno izgoreo električni Volkswagen ID.3 VIDEO

Dogodilo se u Holandiji...

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 23.08.2021.

13:10

Default images

Snimak na kome se vidi VW ID.3 u plamenu, kao i intervencija vatrogasaca koji gase požar, nastao je ranije ovog meseca u Hroningenu, na severu Holandije.

Incident se navodno dogodio samo nekoliko trenutaka nakon što je vlasnica električnog Volkswagena otkačila kabl za punjenje. Čim je primetila da iz vozila počinje da kulja dim, izvela je svoje dete iz automobila i zajedno sa njim udaljila se na bezbedno rastojanje, nakon čega je pozvala hitne službe.

Mada su vatrogasci brzo stigli na mesto događaja, požar je zahvatio čitav automobil koji je u međuvremenu potpuno izgoreo, a oštećenje je pretrpeo i električni Nissan Leaf, prakiran iza njega.

Iako su nam iz sveta i ranije stizali prizori zapaljenih električlnih automobila, pa čak i autobusa, do sada nisu zabeleženi slučajevi požara na Volkswagenu ID.3 ili bilo kom drugom električno, modelu iz VW grupacije. Podsećamo, ID.3 je zasnovan na MEB mehaničkoj platformi, koja deli sa modelima na struju kao što su VW ID.4, Cupra Born i Škoda Eniaq iV.

Zvaničan uzrok požara ovog ID.3 za sada nije poznat.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

58 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

20 h

Podeli: