Krenuli autobusom na aerodrom, umalo da ih pregazi voz

Vozač autobusa koji saobraća do varšavskog aerodroma Modlin pokušao je da prođe vozilom u kome se nalazilo 40 putnika preko pružnog prelaza dok su se rampe spuštale. Ako mislite da je već to dovoljno suluda odluka, pogledajte video do kraja.

Podeli
Screenshot YouTube
Screenshot YouTube

Pružni prelazi su i po samoj definiciji potencijalno opasna mesta, s obzirom da se na tim tačkama železnički i drumski saobraćaj ukrštaju u istom nivou. Situacija je nešto bezbednija tamo gde postoje rampe i odgovarajuća svetlosna signalizacija, koji treba da spreče vozila da se nađu na šinama u trenutku prolaska voza.

Ipak, kao i u većini saobraćajnih nezgoda, ljudski faktor je najslabija karika u lancu. Da je poštovao propise, vozač ovog autobusa u Poljskoj zaustavio bi vozilo kada je video crveno signalno svetlo ispred rampe, ili bi barem to učinio kada rampa počne da se spušta.

Međutim, on je ignorisao i jedno i drugo, da bi se na kraju zatekao sa autobusom punim putnika "zarobljen" između rampe i pruge, dok se voz približava. Usledio je tragikomičan pokušaj da se upozori mašinovođa voza, nakon čega je, na sreću, voz samo okrznuo autobus.

Pogledajte video:

Incident na pruzi u blizini Varšave dogodio se krajem septembra, a kako pišu lokalni mediji u njemu nije bilo povređenih.

U autobusu je bilo 40-ak putnika, dok se u vozu se nalazilo preko 200 ljudi.

Razno

strana 1 od 273 idi na stranu