Automobili

Nedelja, 20.12.2020.

14:30

Policijski auto po meri Autobana FOTO/VIDEO

Oni koji bi da divljaju nemačkim auto-putevima ipak mogu da odahnu, jer je u pitanju samo ogledni primerak.

Izvor: B92

Policijski auto po meri Autobana FOTO/VIDEO
Foto: BMW promo

Nemačka organizacija "Tune it! Safe!", koja iz godine u godinu promoviše bezbedno unapređivanje i prepravku serijskih modela automobila, prikazala je u saradnji sa firmom AC Schnitzer novi policijski predmet želje – patrolni sportski kupe BMW M850i xDrive. Ispod haube ovog automobila, koji je dušu dao za presretača na Autobanu, krije se 4.4 tvin-turbo V8 sa 620 konjskih snaga i 840 Nm.

To je za 90 KS i 90 Nm više od standardne, febričke verzije ovog BMW-a.
Foto: BMW promo
Modifikacije uključuju i AC Schnitzer sportski izduv, spušteno oslanjanje za 20-30 mm napred i 20-25 mm pozadi, kao i set superlakih AC3 felni promera 21 inč.

Automobil je dobio i druge ukrasne elemente koje takođe potpisuje ova nemačka tjunerska kuća, kao što su prednji spliter od ugljeničnih vlakana, aerodinamični dodaci na pragovima, spojler na poklopcu prtljažnika, novi zadnji difuzor...

Ovaj BMW ima i policijsku audio-vizuelno signalizaciju, a spoljašnjost je u karakterističnim bojama organa reda.
Foto: BMW promo
Organizacija "Tune it! Safe!" josnovan je 2005. u saradnji sa nemačkim Ministarstvom saobraćaja i Asocijacijom nemačkih tjunerskih kuća sa ciljem da promoviše bezbedno i odgovorno prepravljanje automobila, kako bi se unapređena vozila uklopila u postojeće zakonske norme u Nemačkoj.

U okviru ove kampanje, svake godine se modifikuje po jedan specifičan model automobila u policijsko patrolno vozilo, a 2020. izbor je pao na BMW M850i Coupe.
Foto: BMW promo
Foto: BMW promo
Foto: BMW promo
Foto: BMW promo
Foto: BMW promo

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Kosovo

Otpriznaće tzv. Kosovo?

Nekadašnji ambasador Srbije u Mađarskoj Rade Drobac ocenio je da zvanična Budimpešta zna koliki značaj Srbija pridaje Kosovu i ukoliko joj se ukaže prilika - neće propustiti da povuče odluku o priznanju.

12:50

17.6.2024.

1 d

Podeli: