Aktuelno 17

24.04.2024.

9:10

Duster nije samo Dacia – pravi se i sa Renault znakom FOTO

Dacia Duster je najnoviji dodatak Renaultovoj gami.

Izvor: Indeks

Duster nije samo Dacia – pravi se i sa Renault znakom FOTO
Renault

Podeli:

Renault je odlučio da će se novi Duster ubuduće prodavati pod Renaultovom značkom, i to na turskom tržištu. Uzimajući u obzir uspeh koji su ranije postigli R9 i Clio Symbol, ova odluka je čak i logična. 

Francuska marka u Turskoj odlično kotira, a tome u prilog ide i proizvodnja u Oyak fabrici u Bursi. 

To je deo plana koji Renault ima, a čiji je cilj da postane tržišni lider u Turskoj, zbog čega su zajedno sa Oyakom odlučili da ulože čak 400 miliona evra u ovu fabriku gde će se praviti Duster, kao i tri Renault SUV modela. 

Renault

Osim logotipa, nema bitnih razlika između modela sa potpisom Dacije i Renaulta. To je i praksa koju Renault već duže koristi u Južnoj Americi, gde Dacia modele komercijalizuje pod Renault značkom. 

Što se ovog Dustera tiče, Renaultov amblem nosi pozadi, dok je spreda postavljen natpis sa imenom marke. Renault amblem se može naći još i na točkovima, a sve ostalo, uključujući svetla, isto je.

Očekuje se kako će i motorizacija biti ista - to su 1.6 hibrid sa 140 KS, 1.2 turbo sa 130 i ECO-g ulazni model koji čini 1.0 motor sa 100 KS. Dizel opcija je, reklo bi se, stvar prošlosti. 

Renault

Podeli:

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: