Aktuelno 4

19.04.2024.

15:19

Kineski proizvođač automobila pravi svoj telefon

Sve je češći slučaj da proizvođači automobila u Kini prave i svoje mobilne telefone - prošle godine je to uradio Nio, uskoro će Polestar, a na red je došao još jedan brend.

Izvor: Kliks

Kineski proizvođač automobila pravi svoj telefon
Profimedia

Podeli:

Marka Hongqi, koja je u vlasništvu kineske FAW Grupe, planira da je da sarađuje sa dobavljačem delova Ecarxom, kompanijom koju podržava Geely.

Oni će, kako su najavili, napraviti telefon koji ima Hongqij logotip, a trebalo bi da ponudi visoke performanse.

Baš kao što je slučaj sa kompanijama Nio i Polestar, glavni prodajni adut će biti bolja integracija između Hongqi telefona i automobila istog brenda. U zvaničnom saopštenju se navodi "ultimativno iskustvo povezane pametne interakcije".

Ecarx i FAW su potpisali sporazum za razvoj telefona, pa će sarađivati na tri polja, a to su "pametni" kokpit, Hongqi OS i sami uređaji.

Hongqi je premijum EV odsek kineskog FAW-a, koji je u 2023. godini prodao 85.000 automobila. To predstavlja povećanje od 135% u odnosu na 2022. godinu.

Podeli:

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: