Aktuelno 4

19.04.2024.

15:19

Kineski proizvođač automobila pravi svoj telefon

Sve je češći slučaj da proizvođači automobila u Kini prave i svoje mobilne telefone - prošle godine je to uradio Nio, uskoro će Polestar, a na red je došao još jedan brend.

Izvor: Kliks

Kineski proizvođač automobila pravi svoj telefon
Profimedia

Podeli:

Marka Hongqi, koja je u vlasništvu kineske FAW Grupe, planira da je da sarađuje sa dobavljačem delova Ecarxom, kompanijom koju podržava Geely.

Oni će, kako su najavili, napraviti telefon koji ima Hongqij logotip, a trebalo bi da ponudi visoke performanse.

Baš kao što je slučaj sa kompanijama Nio i Polestar, glavni prodajni adut će biti bolja integracija između Hongqi telefona i automobila istog brenda. U zvaničnom saopštenju se navodi "ultimativno iskustvo povezane pametne interakcije".

Ecarx i FAW su potpisali sporazum za razvoj telefona, pa će sarađivati na tri polja, a to su "pametni" kokpit, Hongqi OS i sami uređaji.

Hongqi je premijum EV odsek kineskog FAW-a, koji je u 2023. godini prodao 85.000 automobila. To predstavlja povećanje od 135% u odnosu na 2022. godinu.

Podeli:

4 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: