Aktuelno 0

29.02.2024.

20:05

Ko se žali, bez vozila može biti – godinama

Policija je u petak 23. februara počela da primenjuje novi Zakon kojim je predviđena mera privremenog oduzimanja vozila.

Izvor: Blic.rs

Ko se žali, bez vozila može biti – godinama
veselolane/Shutterstock

Podeli:

U Srbiji trenutno postoji oko 10.000 vozača koji su u prethodne dve godine osuđeni za nekih od ovih 18 teških saobraćajnih prekršaja, tako da im, ako budu uhvaćeni u novom, preti oduzimanje vozila. Postavlja se pitanje ko i kako može da izbegne oduzimanje vozila? 

Zakon je i tu jasan – onaj vozač koji nije pravosnažno osuđen već se protiv njega trenutno vodi proces, odnosno, onaj vozač koji odmah na prvom ročištu prizna krivicu, pa mu se u tom slučaju automobil odmah vraća, piše Blic. 

Međutim, ako na presudu uloži žalbu, stvari po njega se komplikuju.

"Jer o trajnom oduzimanju vozila odlučuje sud, pre svega zato što sud u sudskom postupku odlučuje o tome da li je to opasno sredstvo, da li je tim vozilom izvršeno još neki prekršaj i na osnovu toga će se odlučivati od strane suda", objasnio je za RTS pomoćnik načelnika Uprave saobraćajne policije MUP-a Zlatko Belencan.

A s obzirom na broj predmeta i brzinu sudskog postupka, "nepopravljivi povratnik" za volanom onda bez automobila može biti – godinama!

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Nemci, prekinite": Ustale članice EU

Grupa srednjoevropskih zemalja traži od Evropske komisije da Nemačkoj naloži ukidanje nameta na izvoz gasa, jer potkopava njihovu energetsku sigurnost, prema dokumentu koji je Rojters dobio na uvid.

19:17

29.5.2024.

20 h

Šestomesečna zabrana

Gurović izbačen iz srpske košarke

Milanu Guroviću, treneru Reala, izrečena je šestomesečna zabrana vođenja tog tima, posle masovne tuče u kojoj je učestvovao, a koja je izbila na meču sa KK Vizurom.

11:33

29.5.2024.

1 d

Podeli: