EuroNCAP: SUV modelima najviše ocene za bezbednost VIDEO

Na prvim "kreš" testovima u 2019. našla su se tri SUV vozila iz najnovije automobilske produkcije i nisu razočarala.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 27.02.2019.

11:10

EuroNCAP: SUV modelima najviše ocene za bezbednost VIDEO

Nezavisna agencija koja se bavi ispitivanjem i ocenjivanjem bezbednosti novih modela na evropskom tržištu, EuroNCAP testirala je novu Hondu CR-V, Mercedes G klase i potpuno novi model – Seatov najveći SUV, Tarraco.

Sva tri modela ocenjena su sa maksimalnih 5 zvezdica i u skladu sa trendom da nova SUV vozila uglavnom dobijaju najviše ocene za bezbednost.
Honda CR-V zabeležila je 93% uspešnosti na polju zaštite odraslih putnika u vožnji, 83% u oblasti bezbednosti dece-putnika, 70% za zaštitu pešaka i 76% za elektronske sisteme asistencije, kojima EuroNCAP daje sve više na značaju prilikom testiranja.

Tako je, na primer, novi CR-V opremljen skupom aktivnih bezbednosnih tehnologija i tehnologija za asistenciju vozaču, objedinjenih u sistemu Honda Sensing.

Ova tehnologija koristi kombinaciju informacija radara i kamere, uz mnoštvo tehnološko naprednih senzora za upozoravanje i asistenciju vozaču u potencijalno opasnim situacijama.
Što se tiče nove Mercedesove G klase, EuroNCAP je ovom modelu takođe dodelio visoke ocene za bezbednost: 90% za odrasle, 83% za decu, 78% za prešake i 72% za elektronske sisteme pomoći vozaču.

Treći SUV model koji je ispitivan u ovoj turi testova imao je najbolje ocene od sva tri vozila. Naime, Seat Tarraco, najveći SUV u gami španskog proizvođača zabeležio je čak 97% uspešnosti na polju zaštite odraslih putnika, 84% u oblasti bezbednosti dece-putnika, 79% za zaštitu pešaka i 79% za elektronske sisteme asistencije, pa se može smatrati i nezvaničim pobednikom prve ture EuroNCAP "kreš" testova u 2019.

U nastavku možete pogledati video-snimke ispitivanja sva tri modela:

Honda CR-V Mercedes G klase Seat Tarraco

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

4 h

Podeli: