Najbizarniji sportovi na svetu: Ekstremno peglanje i nošenje supruge FOTO / VIDEO

Istorija sporta je stara koliko i mi sami. Čoveku je uvek bilo zanimljivo da gleda kako se pojedinci takmiče ko može brže da pretrči poligon, ko može dalje da šutne loptu ili ko može najdalje da skoči.

Život

Izvor: B92

Utorak, 02.07.2019.

08:00

Najbizarniji sportovi na svetu: Ekstremno peglanje i nošenje supruge FOTO / VIDEO
Foto: Getty/Bruno Vincent / Staff

Izgleda da su nekim ljudima tradicionalni sportovi vremenom dosadili, pa su stvorili nove i pomalno bizarne. Ovo su samo neki od najbizarnijih:

Nošenje supruge

Da biste učestvovali u ovom bizarnom sportu nije nužno da imate suprugu, pravila dopuštaju da pozajmite ženu od komšije ili prijatelja. Jedino što je bitno jeste da dama koja će biti nošena bude najmanje 49 kilograma teška. U slučaju da je lakša od najmanje propisane težine, biće primorana da nosi dodatne tegove i ispuni uslov na taj način. Što se takmičenja tiče, krajnje je jednostavno: muškarac mora svoju lepšu polovinu da prenese kroz teren dužine 253 metara na kojem se nalaze razne prepreke. Teren je delom suv, a delom kaljav zbog teže navigacije. Par koji pređe teren u najkraćem roku je pobedio. Takmičenje svoje korene vuče iz Finske i prvo je održano 1995. godine. Trenutni svetski rekord iznosi 55,5 sekundi.

Ekstremno peglanje veša

Na peglanje se često gleda kao na dosadnu obavezu koja mora biti urađena, inače nećemo imati šta da nosimo. Ono je, takođe, i svetski poznat sport još od 2002. godine.

Koliko god bilo čudno, ekstremno peglanje je možda najopasniji sport na ovom spisku. Takmičari sami smišljaju kreativne i opasne lokacije na kojima će opeglati veš.

Žiri neće oceniti samo to koliko je ekstremna vaša lokacija za peglanje već će oceniti i kako ste ispeglali odevni predmet. Dakle dok budete skijali na vodi i peglali košulju ili jahali konja i peglali bluzu, vodite računa da sve ivice lepo ispravite. Dvoboj kartonskim mačevima

Liga kartonskih ratnika (The Cardboard Tube Fighting League) je udruženje entuzijasta za dvobojem i to na kreativan način bez većih posledica. Ako se nađete u Belgiji, Velikoj Britaniji, Australiji ili SAD-u obavezno se raspitajte i priključite ovom sportu.

Jedino pravilo je da očuvate mač. Dobićete kartonski mač kojim se možete služiti dok ga ne slomite u borbi. Pobednik je onaj takmičar koji poslednji ostane na nogama sa čitavim "oružijem". Rvanje nogama

Slično kao i obaranje ruku, rvanje nogama ima isti cilj - ko prvi obori nogu protivnika je pobednik. Sport je nastao u jednom pabu u Derbiširu u Velikoj Britaniji 1976. godine i idalje se svake godine održava u svom rodnom gradu. Pisano je nekoliko peticija da sport bude dodat kao kategorija u Olimpijske igre, ali je za sada svaki predlog odbijen.

Kotrljanje sa sirom

Da li postoji bolji sport od onog koji slavi početak novog godišnje doba? Stanovnici Britanskog grada Gločesteršira još od 1826. godine na jedan neobičan način slave prvi dan proleća. Naime svi stanovnici se okupljaju na vrhu Čoperovog brda sa kog se kotrlja kolut sira od do šest kilograma, ali to nije sve.

Pošto sir počne da se kortlja nekoliko sekundi posle toga kreće grupa ljudi da se spušta sa istog vrha brda i kako pravilo nalaže, ko se prvi dokotrlja do dna brda može da ponese sir kući. Iako ne zvuči opasno, zabeleženo je da se svake godine povredi po nekoliko desetina učesnika raznih starosnih doba.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

19 h

Podeli: