Predator: Internet bruji o Švarcijevom poljupcu sa Brižit Makron

Arnold Švarceneger sastao se u petak sa predsednikom Francuske Emanuelom Makronom u Parizu, uoči razgovora o klimatskim promenama i odmah se sprijateljio s njegovom suprugom Brižit.

Život

Izvor: daily mail

Subota, 24.06.2017.

09:32

Predator: Internet bruji o Švarcijevom poljupcu sa Brižit Makron
Foto: EPA / Ian Langsdon

Bivši guverner Kalifornije, koji je nedavno kritikovao odluku Donalda Trampa da povuče potpis SAD iz Pariskog sporazuma, poljubio je Brižit u obraz, a taj izraz prijateljstva nije prošao nezapaženo na internetu. Švarceneger je pozvao svet da učestvuje u zaštiti životne sredine ocenjujući da to nije oblast koja predstavlja političku borbu desnice protiv levice.

"Od imperativnog je značaja da se svi okupimo i radimo na tome jer to nije političko pitanje. To nije borba desnice protiv levice jer ne postoji vazduh koji je liberalan ili konzervativan. Svi udišemo isti vazduh i pijemo istu vodu koja takođe nije ni liberalna ni konzervativna", rekao je Švarceneger u petak uveče posle sastanka s francuskim predsednikom Emanuelom Makronom u Parizu.

Malo više od tri nedelje od odluke američkog predsednika Donalda Trampa o povlačenju SAD iz međunarodnog sporazuma o klimatskim promenama, Švarceneger je rekao da "sve zemlje treba da deluju zajedno".

"Svi treba da budemo zajedno, ne samo na nacionalnom ili saveznom nivou, već i provincije i gradovi, privatni i javni sektori, univerziteti i finansijske ustanove", rekao je osnivač ekološke organizacije R20 koja okuplja regionalne vlade.

Švarceneger je pohvalio Makrona ocenjujući da je "izvanredan vođa" za Francusku i svet, uključujući i za pitanja životne sredine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

18 h

Podeli: