Umrla transrodna glumica Aleksis Arket

Transrodna glumica, muzičarka i kabare izvođač Aleksis Arket, sestra glumaca Dejvida,Ričmonda, Patriše i Rozane Arket, umrla je u 48. godini života.

Život

Izvor: yahoo.com

Nedelja, 11.09.2016.

21:59

Umrla transrodna glumica Aleksis Arket
Foto: Gettyimages

“Naš brat Robert, koji je postao naš brat Aleksis, koji je postao naša sestra Aleksis, umro je jutros, 11. septembra u 00.23h”, napisao je njen brat Ričmond na svom Facebook profilu.

“Bio je okružen svojom braćom i sestrama, jednom od nećaka i nekoliko drugih voljenih osoba. Svirali smo mu muziku i umro je uz ‘Starman’-a Dejvida Bouvija. Prema njegovim željama, podelili smo s njim trenutak u kom se preselio u drugu dimenziju”.

Aleksis Arket rođen je kao Robert Arket u Los Anđelesu 28. jula 1969. a promenio je pol 2006. Njegov prelazak ovekovečen je u filmu “Alexis Arquette: She’s My Brother”.

Prvu profesionalnu ulogu dobio je u 12. godini kada je igrao dečaka u luna parku u muzičkom spotu grupe Tube za pesmu “She’s a Beauty”, koji je bio hit na MTV-u 1983.

Kasnije je igrao u komediji Beti Midler “Down and Out in Beverly Hills”, “Last Exit to Brooklyn”, “Pulp Fiction”, “Bride of Chucky” i više od 40 nezavisnih filmova.

Igrao je i imitatora Boja Džordža u dva filma “The Wedding Singer” i “Blended”.

Aleksis Arket bila je borac za prava transrodnih osoba i kabare umetnica, koja je ponekad nastupala kao “Eva Destruction”.

Ričmond Arket u Facebook postu kaže da je Aleksis umrla “brzo i bezbolno”, ali ne govori o uzroku njene smrti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: