Morska grdosija: Fotograf snimio najveću veliku belu ajkulu?

Stiven Frink, fotograf i izdavač magazina Alert Diver, zaplovio je vodama Južne Astralije, Južnoafričke Republike i Meksika u potrazi za najvećim primercima belih ajkula na svetu.

Život

Izvor: Daily Mail

Subota, 23.07.2016.

18:55

Morska grdosija: Fotograf snimio najveću veliku belu ajkulu?
Foto: Thinkstock / ilustracija

Rezultat Frinkovog dugog putovanja je serija fascinantnih fotografija, a 67-godišnji muškarac navodi da bi pojedini primerci mogli da se takmiče za najveće ikad snimljene, poput 6 metara dugačke ajkule zvane 'Deep Blue', pronađene u vodama Meksika.

“Na mojim fotografijama ima dosta bliskosti. Podvodna fotografija zahteva da se prilično približite objektu, a kada je reč o velikim belim ajkulama, zbog njihove veličine, potrebno je koristiti široki ugao objektiva na daljini od jednog metra”, objasnio je Frink.

From Guadalupe

A photo posted by Stephen Frink (@stephenfrink) on

Fotograf dodaje da je imao cilj da se što više približi oviom stvorenjima, i da zabeleži i pokaže drugima njihovo ponašanje.

“Uprkos njihovoj zastrašujućoj pojavi, ove životinje su zapravo prilično stidljive: tek nedavno smo počeli da saznajemo gde možemo da ih pronađemo. One su predivne. Ove su veličanstvene. One zaslužuju da žive”, zaključio je.

At Tiger Beach. Of course. From Shark Shootout last summer. #itsbetterinthebahamas #bahamasdiving

A photo posted by Stephen Frink (@stephenfrink) on

Izvor: dailymail.co.uk

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: