Zanimljiv trik: Kako odlediti zaleđenu bravu na automobilu

Zima je odavno stigla, a vozači znaju da sa niskim temperaturama dolazi i leđenje brave koje može da ih dovede do “nervnog sloma” kada ujutru žure na posao. Srećom, postoji veoma jednostavno rešenje.

Život

Izvor: B92

Utorak, 19.01.2016.

16:05

Zanimljiv trik: Kako odlediti zaleđenu bravu na automobilu
Foto: Thinkstock

Sledeći put kada vas ujutru dočeka zaleđena brava, umesto da lomite ključ i prste pokušavajući da je razmrdate, jednostavno na ključ nanesite malo sredstva za suvo pranje ruku.

Reč je o onim malim bočicama gela koje bi trebalo uvek da nosimo sa sobom i čistimo ruke kada nismo u mogućnosti da ih operemo.

Sve što treba da uradite jeste da stavite malo gela direktno na ključ, a onda ključ stavite u bravu i ostavite ga tako par sekundi. Alkohol u gelu će rastopiti led i brava će se polako otključati.

Ako, međutim, nemate gel kod sebe, možete običnim upaljačem par sekundi da grejete metalni deo ključa - vreli metal odlediće bravu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

22 h

Podeli: