Halk Hogan dobio otkaz zbog rasizma

Legendarni rvač Halk Hogan izvinio se u petak zbog rasističke izjave u vezi sa dečkom svoje ćerke koja je obelodanjena u magazinu “Gawker“.

Život

Izvor: B92

Subota, 25.07.2015.

09:20

Default images
Foto: Beta / AP

“Pre osam godina koristio sam uvredljive termine u toku razgovora. Priznajem da je to bilo neprihvatljivo; nema izgovora za tako nešto i izvinjavam se zbog toga”, izjavio je Hogan.

“Ali to nisam zaista ja. Smatram da je svaka osoba na svetu podjednako važna, bez obzira na rasne i polne razlike, seksualnu orijentaciju i religijska uverenja. Razočaran sam sobom jer sam koristio rečnik koji ne odražava moja uverenja”, dodao je.

Hogan je ostao bez posla kada je otkriveno da je tokom razgovora o seksualnom životu svoje ćerke njenog dečka nazvao “crnčugom”.

“Mislim, ako će već da se *** sa nekom crnčugom, radije bih da se uda za 2 metra visoku crnčugu koji vredi nekolio stotina miliona dolara. Poput nekog košarkaša! Pretpostavljam da smo svi mi pomalo rasisti. ***eni crnčuga”, može se čuti na audio snimku koji je osvanuo u medijima.

Njegov advokat Dejvid Hjuston priznao je da je Hogan koristio rasističke termine i da nema izgovora za takvo ponašanje.

“Proveo je poslednju deceniju pokušavajući da postane bolji čovek. Ko god poznaje ovog čoveka, zna da nije rasista. Ali nažalost, u tom trenutku koristio je rečnik koji mu nimalo nije išao na ruku”, izjavio je Hjuston.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: