Da li je ovo najdetaljniji video koji je ikad snimljen?

Kada spojite vrhunsku kameru i jedan od najlepših gradova na svetu, dobićete jedan od najlepših ali i najsveobuhvatnijih snimaka koji su ikada nastali.

Život

Izvor: B92

Petak, 13.02.2015.

10:25

Default images
Foto: printscreen

Možda će vaš sledeći televizor biti upravo onaj koji poseduje rezoluciju od 4.000 piksela. I pored toga, vrlo je moguće da neće moći potpuno verno da prenese lepotu ovog video snimka.

Džo Kapra sa sajta Scientifantastic je snimio ovaj video u Rio de Žaneiru sa kamerom od 80 megapiksela, koja košta oko 50.000 dolara. Rezultat je gotovo neverovatno sveobuhvatan video. Ovaj snimak Rija je toliko detaljan, da ako rešite da ga zumirate i bavite se detaljima, imaćete slično iskustvo kao kada najboljim teleskopima pomatrate svemir.

U punoj veličini, rezolucija ovog videa je 10.328 x 7760 piksela, što je gotovo 10 više od količine piksela koju sajtovi tipa YouTube i Vimeo mogu da podrže.

Uostalom, pogledajte video i uverite se i sami.

10328x7760 - A 10K Timelapse Demo from SCIENTIFANTASTIC on Vimeo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

1 d

Društvo

MUP upozorio građane Srbije

Povodom predstojećih prvomajskih i uskršnjih praznika očekuje se povećan priliv velikog broja putnika i vozila u našu zemlju, zbog čega se mogu očekivati duža zadržavanja na graničnim prelazima, upozorio je danas MUP.

9:37

26.4.2024.

1 d

Podeli: