Džon Stjuart napušta "Dejli šou"

Džon Stjuart, popularni američki satiričar, najavio je sinoć kraj svoje emisije “The Daily Show” posle 16 godina.

Život

Izvor: Guardian

Sreda, 11.02.2015.

10:00

Default images
Beta / AP Photo/Brad Barket

“I srcu znam da je vreme za nekog drugog”, rekao je suznih očiju. Još se ne znaju detalji o tome kada će biti emitovana poslednja epizoda, ali je to verovatno u periodu između jula i decembra ove godine.

“Nemam neke specifične planove. Imam mnogo ideja i mnogo toga na pameti”, rekao je on.

Stjuart je nagovestio da želi promenu, pošto mu ne odgovara tempo “pokretne trake” u vođenju emisije četiri puta nedeljno.

“Radnim danima večeraću s porodicom, za koju sam načuo da je divna”, rekao je on.

“Ova emisija ne zaslužuje ni najmanje nespokojnog voditelja, a ne zaslužujete ni vi”.

Emisija na televiziji The Comedy Central koju je ranije vodio Kreg Kilborn 1999. lansirala je Stjurta kao izuzetnu silu u američkom političkom i medijskom životu.

Komičar koji je bio i izvršni producent, okupljao je i do 2,2 miliona gledalaca po emisiji svojom oštrom satirom koja je provocirala, a ponekad i oblikovala političku agendu.

Zbog toga su mnogi lamentirali nad njegovom odlukom sinoć.

Senatorka Elizabet Voren je rekla: “Vašington je mesto za krupne likove, a niko ih nije više prozivao od Džona Stjuarta. Srećno, Džone!”

Kreg Ferguson, koji je nedavno i sam napustio svoj šou, čestitao je Stjuartu na “prelomnom trenutku”.

U sopstvenoj objavi Comedy Central koji postoji od 1996. rekao je da će Stjuart odstupiti kasnije ove godine, ali nije bilo nikakve najave o tome da li će ga neko zamenti.

“Kroz njegov jedinstveni glas i pogled The Daily Show postao je kulturno okrilje za milione njegovih fanova i platforma za političku komediju bez presedana, koja će opstajati i u godinama koje dolaze”, saopšteno je iz te televizije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: