Žene su u četrdesetim najsrećnije?

Sreća nije toliko relativna stvar, pokazalo je istraživanje, jer žene u četrdesetim imaju znatno bolje mišljenje o sebi.

Život

Izvor: B92

Petak, 11.04.2014.

21:47

Default images

Četrdesete se više ne proglašavaju novim tridesetim, već novim dvadesetim, a razlog tako optimističnom pristupu je činjenica da se žene u tim godinama osećaju uverljivo najbolje u životu, pokazalo je više istraživanja.

Čak 56 posto žena starijih od 40 godina veruje da izgledaju mlađe od svojih godina, a neverovatnih 88 posto ih tvrdi da se nikad u životu nisu bolje osećale.

Sa druge strane, gotovo isti procenat ih tvrdi da i dalje osećaju društveni pritisak da izgledaju atraktivno i mladoliko, a najveći kritičari su im - druge žene, koje najviše kritikuju težinu i izgled.

Ipak, činjenica je da su žene u četrdesetim vrlo samosvesne, a na to najviše utiču tri stvari - težina, veza s partnerom i samopouzdanje. Dve trećine žena tvrdi da na njihovo samopouzdanje utiče stav o izgledu tela, dok manje od polovine dodaje i odnos partnerom kao važnu stavku.

Međutim, životno iskustvo stečeno do četrdesetih žene mogu sažeti u samo jednoj reči - samopouzdanje, i kad bi dobile vremensku mašinu pomoću koje bi mogle sebi u dvadesetim da pošalju poruku, ona bi bila upravo takva: imaj više samopouzdanja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: