Da li je pivo novi sportski napitak?

Da li su konzerve piva nova flaširana voda? Jedna kanadska kompanija se nada da jesu.

Život

Izvor: B92

Nedelja, 09.03.2014.

20:10

Default images

Lean Machine „pivo za oporavak“ kompanije Vampt je navodno puno nutrijenata, elektrolita i proteina, a sadrži svega 77 kalorija.

Za sve one koji se nadaju da će uspeti i da se malo opuste uz ovo pivo stoji i upozorenje da ono sadrži svega 0.5 posto alkohola, a pojedini stručnjaci smatraju da bi ovakva ideja mogla da uspe.

Dobijanje piva iz biljaka znači da ono nudi nutrijente koje sportski napici nemaju, tvrdi nutricionista Ben Desbro.

Sa druge strane, pojedina istraživanja takođe su pokazala da menjanjem hemijskog sastava piva može da se smanji dehidracija koju ono izaziva, a jedna studija je čak pokazala da bezalkoholno pivo može pozitivno uticati na imunitet.

„Dobro formulisano piće od piva vam neće naštetiti ništa više od sportskog napitka. Zapravo, verovatno će vam učiniti više dobrog zato što sadrži mnoštvo prirodnih jedinjena koja su zapravo dobra za naše zdravlje“, smatra Desbro.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: