"Razotkrivanje tela" u Beogradu od 23.10.

Fascinantna izložba "Bodies Revealed" (Razotkrivanje tela) biće predstavljena u Beogradu od 23. oktobra na Beogradskom sajmu u Hali 3 i trajaće do 17. marta 2013. godine.

Život

Izvor: B92

Utorak, 16.10.2012.

11:15

Default images

"Proučavanje ljudske anatomije oduvek je funkcionisalo po jednostavnom principu: posmatrati znači učiti. Isti princip koristio se i u egipatskoj, grčkoj, rimskoj i kulturi Islama za napredno učenje o ljudskom telu, bazirano na naučnim principima."

"Javne obdukcije tela tokom renesanse produbile su znanja na ovu temu, postavljajući temelje modernim medicinskim istraživanjima, pa i ovoj izložbi."
"Prateći princip da posmatrati znači učiti, izložba Razotkrivanje tela koristi secirane uzorke ljudskih tela kako bi posetiocima podarila vizuelni udžbenik njihovog organizma. Svi eksponati tretirani su dostojanstveno i u skladu sa dubokim poštovanjem koje s punim pravom zaslužuju."

"Naša tela, kompleksnija su i čudesnija od svih kompjutera i modernih tehničkih spravica koje danas koristimo. Ipak, mnogi nemaju predstavu o tome šta se nalazi ispod naše kože – na koji način naša tela funkcionišu, šta im je potrebno da prežive, šta je to što ih uništava, a šta ih oživljava."
BODIES REVEALED - fascinating+real

23.10.2012 – 17.03.2013
Beogradski sajam – prizemlje hale 3

Radno vreme: Svakim danom od 10h do 19h

Cene:
odrasli 950 RSD
studenti, penzioneri 750 RSD
porodični paket* 2350 RSD
osnovna škola 450 RSD
predškolska deca besplatno


Tokom izložbe zabranjeno je:
- pušenje
- unošenje hrane i pića
- upotreba mobilnih telefona
- fotografisanje
- unošenje rančeva
- unošenje kolica za bebe

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: