Život

Ponedeljak, 19.12.2011.

20:53

Ljubavne lekcije iz filmova "Sumrak"

Za tri godine koliko ima od pojavljiva prvog filma Sage Sumrak (Twilight Saga), naučili smo nekoliko stvari o ljubavi.

Izvor: B92

Default images

1. Ljubav na prvi pogled je precenjena; on ili ona treba da vas zainteresuje na prvi miris.

Pre nego što je Edvard Kalen upoznao ljudsko biće, koje će na kraju i oženiti, on je namirisao Belu sa drugog kraja učionice.
Da, njegovo čulo mirisa je prilagođeno mirisu ljudske krvi, ali mašite poentu: Bela je mirisala “posebno”, kao “njegov lični heroin” – kako se Edvard sam izrazio u filmu.
Dame i godpodo, razmislite ponovo o svojoj vezi, ako vas ona ne inspiriše da razmišljate o narkoticima, nađite drugog partnera/partnerku.

2. Film "He's Just Not That Into You" je u svemu pogrešio — tišina, iritacija, promene raspoloženja... su u stvari znaci neizražene naklonosti.

Edvard Kalen nije uvek bio džentlmen kakav je sada. U početku je zapravo bio vrlo grub, besan, gurao je Belu od sebe ponavljajući joj da ga se kloni jer je opasan. Zato, kada vas neko sledeći put odbije, ne očajavajte. Možda vas samo tera od sebe jer ga privlači ta vena na vašem vratu.

Što nas dovodi do naredne lekcije:

3. Prihvatite partnerove ekscentričnosti.

Menjanje boje očiju, nadljudska snaga, sposobnost čitanja misli i članovi porodice koji pokušavaju da vas prožderu na rođendan su kvaliteti koji vašeg partnera čine jedinstvenim. Nemojte da vas mogućnost da budete ubijeni uplaši – svaka veza ponekad nailazi na prepreke.

4. Kada ste zaljubljeni ne treba vam vreme za sebe.

Edvard i Bela su toliko vezani da ako se razdvoje na više od par dana, jedan od njih će završiti u posedu demona, večitog rivala dobrih vampira.
Ova situacija se najbolje vidi u "Sumraku" iz 2008. godine kada je Bela bila na ivici moždanog udara jer je Edvard rekao da treba da sa odvoje na neko vreme i razmisle o svom odnosu. Zaista, vašem partneru je dovoljno da ode do toaleta sam, pa čak i tada treba da ga čekate sa druge strane vrata.

5. U slučaju da vi i vaš partner raskinete, halucinacije koje ćete imati dok se privikavate na samoću su sasvim očekivane.

Zato i kažu da je ljubav bolest, deco.
6. Pošto se emocije ne mogu kontrolisati, trebalo bi da budete spremni i da se zaljubite u čoveka, vukodlaka, vampira ili bebu.

Džejkob Blak i ostali članovi njegovog plemena imaju sposobnost da se pretvore u vukodlake kako bi zaštitili svoj posed, ali takođe mogu i da “obeleže”, nekoga u koga će se jednom zaljubiti. Oni nisu u stanju da kontrolišu koga će “obeležiti”.

Tako da, ako vam se desi da ženu vašeg života rodi dama u koju ste bili zaljubljeni, jednostavno ćete morati da sačekate da ona odraste.

7. Ako vam se dopada jedna osoba koja je zanimljiva, a druga vas strastveno privlači, držite se obe dok god možete.

Posvećenost jednoj osobi je težak izbor, naročito ako možete da umrete kada ste u njenoj blizini, pa je razumljivo ako vam se pored nje dopada još neko. Zato je najbolje da jedan odnos nazovete “vezom” a drugi “prijateljstvom” sve dok vas ta igra potpuno ne iscrpi. Bonus je ako su oni/one smrtni neprijatelji.

Kad malo bolje razmislite, ova lekcija još i ima nekog smisla.

8. U vezi će uvek biti haos, a jedan od vas će uvek morati da spasava onog drugog.

Edvard i Bela se uvek bore protiv nekog neprijatelja, sve do samog kraja. Verovali ili ne, ovakav stres može pozitivno uticati na vezu – samo pomislite kako sva ta drama raspaljuje strast.

9. Ako možete da birate, ostanite čovek na medenom mesecu.

A ako ne polomite krevet dok se odmarate na privatnom ostrvu sa suprugom, nešto ne radite kako treba. Na svu sreću, neko će za vama počistiti jer ste se udale za bogatog besmrtnika. Ali ako zatrudnite, spremite se na stvarno gadan period u životu.

10. Treba vam odati priznanje jer ćete nakon svih smešnih lekcija koje smo upravo napisali, ipak biti u redu za kartu za sledeći, finalni deo "Sumraka".

Najveća lekcija od svih? Kao što sami fanovi "Sumraka" govore, poenta nije u nerealnim idealima i fantazijama koje film propagira, već u klasičnoj ljubavnoj priči koja poručuje da ljubav nekako uvek sve pobedi.

A zašto su osim tinejdžerki i njihove mame počele da gaje simpatije prema junaku filmskog serijala pročitajte ovde.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: