Šta muškarca čini seksi?

Ili: Da li muškarac može da bude seksi, ali da nije privlačan? I šta ga uopšte čini seksi muškarcem?

Život

Izvor: B92

Četvrtak, 21.04.2011.

18:12

Default images

Često možete čuti ženu da kaže za nekog muškarca: „On je privlačan, ali nije seksi“. Neka druga bi izjavila: „Suviše je nizak da bi bio seksi, ali ipak zrači seksepilom “. A neke žene su mišljenja da ukoliko je muškarac romantičan, automatski je i seksi i privlačan.

Da li su privlačnost i dobar izgled jedna te ista stvar? I da li muškarac može da bude seksi, a da nije privlačan, da ima zgodno telo, ali ne i seksepil koji zrači iz njega? Prilvlačnost ili seksepil je način na koji se nosite sa samim sobom, a biti seksi je običan vizuelni atribut koji ide uz telo.

S druge strane, ima i onih koji misle da biti seksi i biti privlačan idu u istom paketu. Šta uopšte čini muškarca zgodnim? Šta je seksepil? Da li su to njegovi trbušnjaci ili čvrsta zadnjica? Da li je to njegov šarm ili je u pitanju samo dobar izgled? Svi znamo da je teško odgovoriti na takva pitanja, s obzirom da živimo u društvu koje stavlja estetiku ispred inteligencije i karaktera.

Muževnost je verovatno najvažniji kriterijum koji žene koriste kako bi opisale seksi muškarca. U svakom slučaju, potrebno je da se zagrebe malo dublje od ove mačo spoljašnosti. Muževnost se ispoljava u načinu na koji se on samouvereno, ali ne i prepotentno, šepuri dok hoda; u mirnom i sigurnom glasu kada izgovori „ćao“, od koga vam srce poskoči u trenutku; u načini na koji nosi svoju odeću; u parfemu koji koristi.

Ličnost je podjednako važna kao i muževnost. Muškarac mora da poseduje određenu dozu hvalisavosti. Neophpdno je da ima smisao za humor i da je sposoban da vodi inteligentan razgovor. Neke žene više vole „loše momke“. Privlači ih opasan karakter i spremnost da se fizički suprotstave drugom muškarcu. Druge, pak preferiraju momke koji se bore inteligencijom, nasamarujući rečima svog protivnika. U svakom slučaju, muškarac mora da ima definisanu ličnost, bez kompleksa. Prepotentnost je obično neprihvatljiva.

Zgodni, inteligentni muškarci su po pravilu i veoma seksi. Ovi muškarci su obično načitani i kao takvi spremni za diskusiju o najrazličitijim temama, bez da ostavljaju utisak uobraženosti. Stimulišu ženski um podjednako kao i druge stvari. Inteligencija je veoma seksi.

Kontakt očima je takođe vrlo bitan. To je prvi nivo komunikacije sa ženom i važan je za ostavljanje seksi utiska. Bilo da je u pitanju neobavezan pogled praćen šarmantnim ili misterioznim osmehom, žene vole da znaju da su primećene. Poznato je da seksi oči i lepi zubi navode ženu da se zaljubi (poželi tog muškarca) istog trenutka.

Muškarci koji se lepo oblače su seksi. Ne mora da bude dizajniran od glave do pete, ali je potrebno da brine o sebi, da odiše spostvenim stilom koji ističe njegovu ličnost. Večina žena se slaže da običan džins na muškarcu može biti veoma seksi. Negovan muškarac mora i da miriše lepo, kako bi se njegovo prisustvo zadržalo i kada napusti prostoriju. To može biti svež miris čistoće ili njegov omiljeni parfem, u svakom slučaju bitno je da ostavlja dugotrajan utisak.

Foto: graur razvan ionut / FreeDigitalPhotos.net

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

48 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

21 h

Podeli: