Kočija je spremna za buduću princezu

Kočija za Kejt Midlton je spremna. I to kakva! Kraljevska garaža pri Bakingemskoj palati predstavila je javnosti prevozna sredstva koja će mladenci koristiti na dan venčanja 29. aprila.

Život

Izvor: B92

Utorak, 22.03.2011.

12:23

Default images

Kočija s konjima kojom će se prevesti od Vestminsterske opatije u prvoj zvaničnoj vožnji kao princeza Katarina dostojna je prave kraljice - bukvalno. „State Landau” staru 109 godina (napravljenu za kralja Edvarda VII) uglavnom koristi kraljica Elizabeta kada obilazi državnike.

Budući da je otvorena, znatiželjni prolaznici će imati sjajnu priliku da vide mladence na putu od Vestminsterske opatije ka Bakingemskoj palati, gde će se održati prva svadbena žurka.

No, i u slučaju kiše palata ima plan. Ako se tamni oblaci nadviju nad Londonom 29. aprila, par će se provozati u čuvenoj Staklenoj kočiji iz 1881. koju je i princeza Dajana koristila na dan svog venčanja pre 30 godina.
Staklena koèija
Kraljevska porodica obelodanila je i koja kola će se koristiti da dovezu Kejt i njenog oca Majkla do Opatije: isti „rols rojs fantom VI" koji su u decembru napali pobunjenici dok su u njemu bili princ Čarls i supruga Kamila.

„Nije se ništa strašno desilo sa rols rojsom, manja šteta koja će na vreme biti popravljena. To su, međutim, posebna kola i ima nekih detalja koji moraju biti ručno izrađeni, ne možete ih baš kupiti u prodavnici delova”, kaže Tobi Braun, upravnik Garaže.
Rolls Royce Royal Phantom IV
Nakon ceremonije u Vestminsterskoj opatiji koja će trajati oko 1 čas, Vilijam i Kejt će predvoditi procesiju od pet kočija.

U njima će biti počasna deveruša (Kejtina sestra Pipa), kum (princ Hari), mladi paževi, deveruše, Kejtini roditelji Kerol i Majkl, princ Čarls i Kamila kao i kraljica Elizabeta i njen suprug Filip, vojvoda od Edinburga.

Više o kraljevskom venčanju na b92.net.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: