Gejevi se ljubili u inat papi

Dok je papa Benedikt XVI boravio u Barseloni gde je, između ostalog, osveštao Gaudijevu Crkvu Sv. Porodice (Sagrada Familia), oko 200 parova homoseksualaca održalo je jedinstven protest "masovnog ljubljenja".

Život

Izvor: B92

Ponedeljak, 08.11.2010.

10:46

Default images

Papa Benedikt XVI osveštao je u nedelju (7.11) u Barseloni nezavršenu baziliku Svete porodice, 128 godina nakon početka njene gradnje po arhitektonskom nacrtu Antonija Gaudija. To znači da je glavni brod crkve sada otvoren za svakodnevnu službu, prvi put posle polaganja kamena temeljca 19. marta 1882. Sve do danas mise su održavane u kripti u kojoj je sahranjen Gaudi.

Tokom mise rimokatolički poglavar je branio tradicionalne porodične vrednosti i kritikovao španske zakone koji dopuštaju sklapanje brakova između osoba istog pola, brze razvode i prekide trudnoće. On je takođe negodovao zbog "agresivnog" anticrkvenog raspoloženja koje, kako je rekao, cveta u Španiji i pozvao EU da se vrati svojim hrišćanskim korenima, poželevši da hrišćanska vera nađe novu snagu u Evropi.

Misi je prisustvovalo skoro 60.000 ljudi dok ih je na okolnim ulicama bilo još oko 250.000.

Prilikom papinog dolaska u crkvu oko dve stotine boraca za prava homoseksualaca je demonstriralo - ljubeći se ispred bazilike.
Oni su organizovali protest "masovnog ljubljenja" zbog papine politike o homoseksualcima, upotrebe kondoma i drugim pitanjima.

Dok se papa vozio svojim belim papamobilom sa neprobojnim staklima do Crkve Svete porodice, polovina okupljenih parova se ljubila, a druga polovina se rugala.

Protest je organizovala grupa prijatelja koja kaže da ne pripada nijednom udruženju, a poziv je uputila preko Tvitera i Fejsbuka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

23 h

Podeli: