Vojska otvara vrata gej populaciji

Gej lezbejski info centar saopštio je da pripadnici i pripadnice gej i lezbejske populacije mogu konkurisati za profesionalne vojnike u Vojsci Srbije.

Život

Izvor: B92

Sreda, 26.05.2010.

12:32

Default images

Ta nevladina organizacija navodi da "želi da informiše gej-lezbejsku populaciju u Srbiji da, za razliku od Amerike i mnogih drugih država, mogu biti pripadnici Vojske Srbije i profesionalni vojnici".

U sklopu nastavka procesa profesionalizacije oružanih snaga, Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije raspisali su konkurs za prijem profesionalnih vojnika, koji će trajati do 31. maja, podseća se u saopštenju.

"Svi gej muškarci i lezbejke koji to žele i ispunjavaju uslove konkursa mogu se prijaviti, jer Vojska Srbije ne diskriminiše kandidate na osnovu seksualne orijentacije", naveo je taj centar.

Gej lezbejski info centar je pozvao Ministarstvo odbrane i Vojsku Srbije da najstrožije sankcioniše bilo kakvo maltretiranje i šikaniranje pripadnika oružanih snaga na osnovu seksualne orijentacije.

"Apelujemo da principe borbe protiv diskriminacije dokazuju i u praksi, ne samo u teoriji, i učine sve da se u Vojsci Srbije sve manjinske grupe osećaju dobrodošle", navedeno je u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: