Kako naterati pešake da sačekaju zeleno na semaforu? (VIDEO)

Činjenica je da retko ko voli da čeka zeleno svetlo na semaforu.

Izvor: B92

Utorak, 30.09.2014.

20:16

Default images

Mnogi pređu trčećim korakom dok je uključeno crveno i tako ugrožavaju svoj život, ali i živote vozača. Nesreće se neretko dešavaju.

Nemačka kompanija Smart napravila je eksperiment koji je zainteresovao pešake i zaista ih zadržao na trotoaru tokom crvenog svetla.

Zabavni Smartov eksperiment oduševio je građane Lisabona. Dok su čekali da se upali zeleno, crveni čovečuljak je plesao uz muziku.

Fascinira to što su ti pokreti ustvari projekcija plesnih pokreta pravih ljudi koji su se u tim trenucima nalazili nedaleko od semafora u Plesnoj kutiji.

Mnogi pešaci su zaplesali sa crvenim čovečuljkom, a veliki broj ih je cupkao i klimao glavom u ritmu. Ipak, ono što je najvažnije, eksperiment je bio uspešan i 81 odsto pešaka se zaustavilo i čekalo na zeleno svetlo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

7 h

Podeli: