Dečaci na pruge

Izvor: B92

Sreda, 15.03.2006.

23:57

Default images

Pitanje 1: Video sam vaš odgovor na temu "Kako da se obuče osamnaestogodisnjak", pa pošto sam istih godina, a izgleda u malo elegantnijem fazonu, zanima me da li je i dalje "in" kupovati košulje na pruge, različitih boja i debljina, ili pak iste boje i debljine.

Najlepše hvala. – Vladimir G.

Pitanje 2: Ranih sam 20-tih godina, želeo bih da počnem da nosim malo "ozbiljnije" stvari. Šta predlažete za upotpunjavanje laganog, sportskog sakoa (neutralne boje, recimo tamno bež, spazio sam jedan u Springfildu)? Ili imate i potpuno druge ideje? – Luka Ika: Dragi Vladimire i Luka, čini mi se da  obojica imate slične, ako ne i iste dvojbe. Kako uskladiti mladost i eleganciju?

Što se tiče košulja na pruge, ne postoje in ili out radovi na njihovoj podlozi. Sklad dimenzija, tj. širine pruga nije prioritet. Neka bude i “nepravilnosti” u njihovim dimenzijama, ali obratite pažnju na boje pruga. Kada su pruge raznoraznih boja, pokušajte da ostala odeća bude jednobojna, po mogućstvu najtamnije boje na prugama. Ako su pruge jednobojne ostala odeća može da ih prati u dve boje. Uopšte, izbegavajte kompletan stajling u svim duginim bojama.

Kao što sam već u odgovoru po naslovom “Muškarci na poslu na opušten petak“ napisala, lagana, tamna ili svetla, bež boja najlepše uz sivu. Znači, neki lagani duksić “isprane” sive boje, majica s malko većim okruglim izrezom oko vrata ili na primer neka majica s kragnicom koja će nehajno prekriti revere sakoa... Naravno sve nijanse zelene ili možda čak i roze! Što da ne?

Ako oblačite košulju, predložila bih da je ne uvlačite u pantalone. Tako ćete razbiti  ozbiljnost sakoa, koju on sam po sebi kao takav nameće. Šta vas briga, vaše godine vam to dozvoljavaju...

Predložila bih još i recimo lagani pamučni šal kojim ćete dobiti još “ono nešto”...

Vama su još uvek dozvoljeni modni šizovi, iskoristite to.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: