Campo De Fiori

Kako početi tekst o sad već čuvenoj piceriji „Campo dé fiori“? Možda rečenicom: blago Zemuncima.

Izvor: B92

Petak, 27.04.2007.

13:53

Default images

Adresa: Dubravačka 10, Zemun
Tel: 011/ 613-948; 064/257-7094

Radno vreme: 12.00 – 23.00 svakog dana u nedelji (kuhinja radi do 23.00)
Kartice: Visa, Visa Electron, Maestro, Dina Card
Prevoz: Bus - 15, 84, 704, 706
Parking: Ne
Bašta: Da (leti, 36 mesta)
Muzika: CD (italijanska)
Extra: osoblje govori engleski jezik; jelovnik je na srpskom i italijanskom jeziku

Obrok za dvoje, bez vina: niska cena Jedna od najboljih pica u gradu dolazi iz peći u malenoj kuhinji, malenog restorana, sa jednom od najlepših zemunskih bašta.

Prijatan ambijent toplih boja, u kome dominiraju narandžasti zidovi, police pune sitnica, kamin, lepo postavljeni stolovi i raznobojne pločice na podu, ostavlja utisak da ste u trpezariji svojih prijatelja, a ne u lokalu.

Na meniju se osim pica nalaze i jela od paste, bruskete i salate.

Bruskete predstavljaju odličan uvod u glavno jelo: hrskav hleb, svež paradajz, rukola i listovi parmezana naša su preporuka. Ako nikada ranije niste bili ovde, obavezno poručite picu campo de fiori koja se sastoji iz četiri dela: basciole (pavlaka, sir, slanina, pečurke i grašak); margherite (pelat, sir, bosiljak, paradajz, rukola, parmezan); ortolane (pelat, sir, paradajz, tikvice, paprika, plavi patlidžan, brokoli i spanać) i gorgonzola (pavlaka, sir, spanać i gorgonzola). Praznik za nepca, svaki deo za sebe!

Poručiti samo gorgonzolu nije pametna odluka — takva pica previše je teška i jaka, ali u ovakvoj kombinaciji je idealna. Osim ove pice, na meniju su i one s brokolijem i kobasicom, sa lukom i gorgonzolom, ili fetučina sa lososom i tikvicama. Capriciosu jedite u nekoj drugoj piceriji, a ovde se prepustite gurmanskom avanturizmu i nećete pogrešiti.

Ako vam ostane mesta, zasladite se kolačem sa sirom i kupinama. Odličan espreso.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

14 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

22 h

Podeli: