Kako da izludite partnera?

Ako očekujete opis tehnika i savete kako da manipulišete partnerovim nervnim završecima kako bi izazvali kosmički orgazam ili da producirate svoj izgled, pokrete, govor, tajming i nastup kako bi izazvali najsnažniji mogući odgovor Želje prema vama, na pogrešnom ste mestu. Naslov ovog teksta treba pročitati bukvalno.

Foto: vichie81 / FreeDigitalPhotos.net

Život

Izvor: B92

Ponedeljak, 23.05.2011.

12:12

Default images

Divno je biti normalan, tako poželjno. Sva svoja životna pitanja i iskušenja smeštamo u celovit referentan okvir koji obavlja za nas neugodne poslove. Kada ne znamo kako da odlučimo, donosi odluke za nas – obratimo se diskursu normalnosti, pitamo šta je normalno i dobijemo kondenzovano "kako da" uputstvo. Ne znamo šta da mislimo o nečemu, a uzgred ni kako da mislimo – obratimo se diskursu normalnog i on nam pruži gotove, mišljenju nalik, sudove koji nam obezbede da imamo stav o nečemu o čemu inače nemamo pojma, ali možemo da ostavimo utisak da smo informisani, perceptivni, inteligentni.

Nije divno biti lud. Nije ni poželjno. Kad iskoračimo iz diskursa normalnosti, već na prvom koraku nađemo se pred svim tim odlukama, mislima, osećanjima koje je normalnost ejakulirala van svog domena kontrole, pred svime što normalnosti služi da se samodefiniše i samoodredi kao ono što ona nije. Normalnost je negativno definisana, zna šta nije normalno, šta je van nje, ali ne baš i šta je normalno, mada je joj preskiptivnost glavno oruđe vlasti.

Kada smo ustanovili šta je divno a šta nije, lako nam je da vidimo da nema tu neke dileme – hoćemo naravno divno, a ono što nije divno to... pa... pravićemo se da ne postoji, a pošto će diskurs normalnosti umesto nas i automatski ejakulirati i projektovati u druge sve što ne prihvata, nećemo biti odgovorni za ono što nismo platili kad smo kupili instrukcije.

Ako vam je dosadilo da diskurs normalnosti obavlja za vas prljav posao i sami želite da aktivno doprinesete ovoj podeli na normalne i lude, na sebe i druge, na sebe i njega/nju, evo šta bi mogli da radite:

1. Nikad nemojte da slušate

Osluškujte samo glas većine, poželjnog, prihvaćenog, odobravanog. Konkretne ljude, idiosinkratične pojedince, specifičnosti, razlike – za sve to isključite sve prijemne kanale. Uništite receptore potpuno. Ako se nešto što čujete ne uklopi potpuno i bez ostatka u recept, pred-rasud koji ste dobili kao poželjan, jednostavno zapušite uši. Postoje samo isti kao vi i orgijastička vibracija saglasnosti kao vodič kroz život.

2. Uvek stavite svoje potrebe ispred i iznad njegovih/njenih

Ako imate imalo narcisoidnih sklonosti, ovaj manevar vam neće biti nikakva teškoća. Jednostavno je: postojite samo vi, drugi su instrumenti za zadovoljavanje vaših potreba i izazivanje sve jačeg i svežijeg i interesantnijeg trila. Ako drugi ne izbaci novi model taman pre nego vam dosadi stari, neki apdejt da vam zadrži pažnju ili se ne redizajnira na vreme, to nije vaš problem, tu su drugi spremniji da unesu raznolikost u načine zadovoljavanja vaših potreba.

3. Ignorišite logiku

Logika vam nije prijatelj kao što nije ni normalnom. Biti normalan je više jedan afektivni sud, jedan specifičan manevar instinktom, gregarnim motivom, manipulacija strahom od izolacije. Teatralnost je s druge strane savršena da popuni rupu nastalu proganjanjem logike. Dakle, budite teatralni, što je partner logičniji vi budite iracionalniji, što je razumniji, više se derite, slobodno pustite do kraja ovo divljanje, dođite skoro do konvuzija, drhtanja, histeričnih napada, sve je dozvoljeno. Iako ćete izgledati kao ludak imaćete zaštitu normalnog dok god ne pristanete na logiku i recipročnost koju ova podrazumeva.

4. Tražite razumevanje i empatiju ali nikada ih ne nudite

Birokratija i šalterski službenici su odavno shvatili i sistematski implementirali ovu finu tehniku. Može da bude po njima i samo po njima i niko nije nizašta odgovoran. Možete samo da se šetate od jednog nenadležnog do drugog nenadležnog u začaranom krugu dok se ne vratite na početak nešto luđi nego u prvom krugu.

Ako stvari odu dovraga i posle n kruženja drugi dođe skoro lud ponovo kod vas, izađite u susret samo fragmentarno, rešite neku perifernu stvar i dajte privid razumevanja i empatije. Čim ga/je umirite odmah nazad na stare oprobane tehnike.

5. Držite drugog odgovornim za sve

To je najsigurnije. Za sve. Ako vas je iznervirao kolega na poslu, nakrivo nasađena prodavačica i slično, slobodno udarite po partneru bez da objasnite šta vam se dogodilo. Izvucite iz rukava neku staru grešku, preuveličajte je, dosolite, začinite, preradite, ko se pa još seća kako je pa tačno bilo, improvizacija radi sadašnjeg konretnog cilja je dozvoljena i poželjna, kao uostalom i sve tehnike manipulacije. Vas je ionako nemoguće razumeti jer ni sami ne razumete sebe, tako je da najbolje da ipak za sve neko drugi bude kriv.

6. Sistematski se mešajte u druge odnose partnera

Preuzimajte ih na sebe, gurajte se na finjaka, ucenjujte: ja ili oni/ona/on. „Ko ti je važniji?“ Oni koji ostanu treba da budu u vašoj službi. Što uspešnije preuzmete vlast nad socijalnim odnosima partnera to će biti podložniji vašoj kontroli. Više ništa neće dolaziti do njega/nje ako to prethodno ne isfiltrirate, podesite i prilagodite svojim ciljevima, niti će moći da se se obrati kome drugom radi drugačijeg mišljenja te će posledično biti osuđen da misli što mu/joj je rečeno.

7. Zabranite mu/joj da oseća

Sve pipavije tehnike. Potrebno je dobro pripremiti teren da biste mogli da zabranite drugom da oseća. Međutim, ako ste uspešno podveli drugog u svoju službu i učinili ga zavisnim od vaših mišljenja, stavova, osećanja, podrške, prisustva, možete slobodno da se naljutite svaki put kad partner krene da pokazuje svoja osećanja. Jednostavno je. Ako pokaže osećanja preplavite ga svojim osećanjima. Vaša reakcija na partnerova osećanja treba da bude snažnija od osećanja koja je ispoljio. Znate dobro ovu tehniku – videli ste je mnogo puta, svaki put kad u raspravi pobeđuje glasniji.

8. Samo drugi preteruju

... tj. vi preterujete. Bilo u igranju žrtve, paćenika, mudraca, sveznalice, spasioca, davajućeg, ali umesto Ja izgovorite Ti i zabranite drugom da preteruje tako što ćete njegove/njene teškoće, probleme, sumnje, izazove, tuge, slabosti umanjiti: „Preteruješ!“, „Nije tako strašno!“, „Da ne preuveličavaš malo?“, „Kako drugi tako ne reaguju?“. Ako vam drugi veruje, imaćete priliku da svoje osobine smestite na sasvim povoljno mesto za baratanje njima – napolje, u drugog i u njemu/njoj da ih menjate, bez ikakvog rizika da ćete zaista nekad biti prinuđeni da se promenite.

Probajte slobodno. Ljudi će bežati od vas dok se ne navežbate, ali kad se jednom navežbate, cena tog bežanja će izgledati tako malo. Nema većeg zadovoljstva i sreće u životu nego kad možemo da manipulišemo drugim živim bićem kao objektom. Nego kad možemo da proširimo zadovoljstvo masturbacije na drugog i on nje/njega načinimo zamenu za svoj organ koga onda možemo da navlačimo i razvlačimo po volji i kad nam se...

Saradnja je precenjena, dogovor takođe, ljubav je iluzija, a vođenje ljubavi infantilni fantazam – a ništa se ne može meriti s pretvaranjem drugog u naš organ za zadovoljstvo koga možemo da dohvatimo s jednim pokretom ruke ka šlicu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: