Dve kuće dobile status visoke mode

Alexis Mabille i Maison Martin Margiela, dve francuske modne marke, dobile su zvanje visoke mode od Komisije za klasifikaciju odevnih predmeta, objavilo je Udruženje francuskih proizvođača odeće.Oni će moći da izlažu svoje kolekcije na Nedelji visoke mode koja će se održati u Parizu od 21. do 24. januara 2013.

Izvor: B92

Četvrtak, 20.12.2012.

18:39

Default images

Proizvodnja visoke mode postoji samo u Parizu, gde je zakonom zaštićena i određena strogim kriterijumima kao što je količna ručne izrade, ograničen broj komada i veličina radne snage jedne modne kuće.

Poznat po prepoznatljivom motivu leptir-mašne, Mabil je poslednjih pet godina predstavljao svoje kolekcije visoke mode u Parizu kao gostujući dizajner.

„Van sebe sam od uzbuđenja što sam dobio puni status dizajnera visoke mode”, kazao je francuski kreator u zvaničnoj izjavi. „On odaje priznanje za moj svakodnevni rad, i u kreativnom i u smislu izrade, u saradnji sa mojim ateljeom i vernim mušterijama”. Maison Martin Margiela je 1988. osnovao belgijski dizajner istog imena. On je napustio kompaniju 2009. i kuća je sada u većinskom vlasništvu Italijana Renca Rosa, vlasnika Diesel-a.

Uz dva nova imena, ukupan broj zvaničnih izlagača visoke mode je povećan na 17.

Među članovima ovog prestižnog kluba su francuske kuće Chanel, Dior, Jean Paul Gaultier i Givenchy, kreatori Adeline Andre, Christophe Josse, Franck Sorbier i Stephane Rolland, Italijani Valentino, Giorgio Armani, Versace, Giambattista Valli i Maurizio Galante, Libanac Elie Saab i Brazilac Gustavo Lins.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: