Najbolje voće za dijabetičare

Fruktoza je vrsta šećera koji se nalazi u voću, a može imati negativan uticaj na dijabetičare. Međutim, i dalje možete uživati u voću ukoliko to činite umereno i birate ono koje je dobro za vas.

Zdravlje

Izvor: B92

Sreda, 29.08.2012.

18:44

Default images

Doktori ohrabruju dijabetičare da konzumiraju određeno voće koje nije samo zdravo već može i kontrolisati insulin.

Crveni grejpfrut

Grejpfrut podseća na pomorandžu ali je slađi i sočniji. Grejpfrut je odlična opcija za dijabetičare, a doktori preporučuju jedan dnevno.

Borovnice

Antioksidansi iz borovnica odlični su za zdravlje, a one takođe poseduju i vlakna, izuzetno male količine ugljenih hidrata i brojne vitamine. Jedna šoljiva dnevno je prava mera.

Lubenica

Lubenice su bogate vitaminima B i C kao i beta karotenom i likopenom. Jedna kriška dnevno daće vam potrebne vitamine i energiju.

Trešnje

Trešnje takođe poseduju antioksidanse ali i jako male količine ugljenih hidrata. Dovoljno je pojesti 12 trešanja na dan.

Breskve

Breskve su dobar izvor vitamina A i C i bogate su vlaknima.

Kajsije

Kajsije poseduju jako malo ugljenih hidrata a bogate su vitaminom A.

Jabuke

Kada jedete jabuku nemojte je ljuštiti. Kora je bogata antioskidansima, a jabuke su i odličan izvor vitamina C i vlakana.

Kivi

Kivi sadrži puno kalijuma, vlakana i vitamina C. Takođe, sadrži male količine ugljenih hidrata koji su neophodni dijabetičarima. Jedan kivi dnevno staraće se o vašem zdravlju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: