Google i Volkswagen zajedno ispituju upotrebu kvantnih kompjutera

Nemački proizvođač automobile Volkswagen i američki tehnološki gigant Google najavili su planove za saradnju u ispitivanju moguće upotrebe kvantnih kompjutera u auto-industriji.

Tehnopolis

Izvor: B92

Utorak, 07.11.2017.

15:16

Google i Volkswagen zajedno ispituju upotrebu kvantnih kompjutera
Gettyimages / Ilustracija

Tehnologija kvantnog računarstva je još u ranoj fazi. Ona se oslanja na kvantnu fiziku za proračune na daleko većim brzinama nego što to mogu obični kompjuteri.

Folksvagen je saopštio danas da će stručnjaci dve kompanije raditi zajedno koristići Guglove kvantne kompjutere i zajedno razvijati algoritme i simulacije.

Nemačka kompanije je navela da želi da koristi kvantne kompjutere za optimizaciju protoka saoraćaja, ispitivanje struktura novih materijala kao što su baterije za električne automobile i da razvije veštačku inteligenciju koje se može koristiti za samonavodeća vozila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: