Google nudi nagradu svima koji uspeju da hakuju Play Store

Google je ponudio istraživačima bezbednosnih propusta nagradu od 1.000 američkih dolara ukoliko uspešno hakuju aplikacije na Play Storeu i uspeju da ih poprave.

Tehnopolis

Izvor: klix.ba

Subota, 21.10.2017.

17:55

Google nudi nagradu svima koji uspeju da hakuju Play Store
Foto: Gettyimages

Programi nagrada za hakere popularni su kod velikih kompanija jer ih motivišu da pronađu ranjivosti softvera i otkriju ih programerima kako bi bili popravljeni, umesto da ih iskoriste sajber kriminalci.

Pažnja je usmerena na bezbednost aplikacija nakon što je Google pustio u prodaju nove pametne telefone Pixel 2 i Pixel 2 XL. Kompanija je prethodno kritikovana zbog loše bezbednosti na Play Storeu.

Nakon istraživanja koje je sprovela, kompanija Check Point saopštila je da je detektovala 50 malwarea u aplikacijama koje su preuzete 4.2 miliona puta pre nego što su izbrisane. Malware ne utiče samo na Play Store, već i na način na koji se pokreće operativni sistem Android.

Android, za razliku od Appleovog iOS operativnog sistema, ima veće tržište, pa se smatra da bi to mogao da bude jedan od uzroka nezaštićenosti.

Google je potpisao ugovor o nagradama s velikom platformom za otkrivanje bugova HackerOne, s kojom su do sada sarađivali Tinder, Snapchat i Dropbox.

Google je pokrenuo i projekat nagrađivanja hakera koji otkriju ranjivosti Chromea. Za popravku ovog web pregledača nudi se 100.000 dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: