Counter Strike svetsko prvenstvo - finalni poredak

Nedelja je donela finalne i odlučujuće mečeve na svetskom prvenstvu u Counter Strike Global Offensive održanom u Beogradu. Već smo znali iz subote da su Poljska i Švedska prvi polufinalisti, ali je ostalo pitanje ko će ići na megdan Rusiji. Ispostavilo se u ne tako uzbudljivom meču da će to biti Francuska, koja je oduvala sa 16:2 (Cobblestone) i 16:7 (Cache) ekipu Nemačke.

Tehnopolis

Izvor: B92

Ponedeljak, 12.10.2015.

22:05

Default images

U prvom polufinalu, Poljska i Švedska igrali su gusto i napeto, kako baš odlikuje polufinalu. Prvu mapu (Cobblestone) dobili su šveđani 16:14, drugu (Train) pak Poljaci sa 16:7 dok je u trećoj opet pobedila Poljska i tako napravila preokret za ukupnih 2:1. Finalna mapa bila je dobro poznati Dust 2.

U drugom polufinalu igrali su Rusija i Francuska. Samo dve mape bile su dovoljne francuskoj da prođe dalje i to Cobblestone (19:16) i Mirage (16:11). Time je postavljne i finalni duel između Poljske i Francuske u velikom finalu.

Prva mapa, Train, pripala je Poljskoj za 1:0 uz 16:9 rezultat. Potom je došlo do totalnog preokreta i Francuska osvaja Dust 2, Cobblestone i Mirage rezultatima 16:8, 16:4 i 16:14 i time pobeđuje na turniru i postaje svetski šampion u Counter Strike 2015.

Njoj pored prvog mesta i zlatne medalje pripada i 50.000 dolara, drugoplasirana Poljska osvaja 25.000 dolara dok su treće i četvrto mesto dogovorom podelili Švedska i Rusija, bez odmeravanja snaga što je dovelo do toga da podele nagrade za treće i četvrto mesto na dva dela i tako svaka od njih uzme po 7500 dolara.

Ostaje “žal” za tim što turnir nije bio nešto bolje propraćen među domaćim medijima kao i ljubiteljima Counter Strikea (broj posetilaca bio je dosta skroman – drugog dana kada smo mi posetili turnir već se više nisu ni gledale ulaznice), a i dodatni sadržaji su izostali. Organizatori nisu bili i bez drugih problema – mečevi su kasnili, dolazilo je i do DDoS napada, ali važno da je na kraju ipak sve završeno i da možemo reći da iza nas imamo jedan eSports događaj svetskog nivoa.

izvor: klanrur.rs

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

11 h

Podeli: