Google želi da Android Wear bude kompatibilan sa iOS-om

Googleov Android Wear OS trenutno je u velikom naletu i može se naći u pametnim satovima kao što su Moto 360 i novi LG G Watch R.

Tehnopolis

Izvor: TalkAndroid

Nedelja, 26.10.2014.

17:04

Default images

Međutim, čini se da Google želi da ovaj otvoreni OS učini kompatibilnim sa Appleovim iOS-om sudeći po Džefu Čangu, zaduženom za Android Wear.

Čang je u razgovoru za „Huffington Post“ objasnio da velika baza korisnika iOS-a, očigledno, predstavlja zanimljivu metu za tim.

„Uvek želimo da što veći broj korisnika uživa u našim proizvodima, tako da je kompatibilnost sa iOS-om nešto za šta smo izuzetno zainteresovani i želimo to da ostvarimo“, izjavio je Čang.

S druge strane, Apple poznat po svom „ograđeni vrt“ pristupu, ponekada je raspoložen da sarađuje sa rivalskim softverom. Početkom godine kompanija je dozvolila Microsoftu da napokon lansira Office za svoju iPad liniju tableta.

Međutim, sa predstavljanjem HealthKita, i posebno Apple Watcha, vrlo je verovatno da kompanija neće biti previše zainteresovana za Android Wear.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

20 h

Podeli: