Svakom MIT diplomcu po 100$ u bitkoinima

Prestižni MIT, Institut za tehnologiju u Masačusetsu, i njihov Bitkoin klub pokreću novi projekat koji će svakom diplomcu doneti kapital u vrednost od 100$ u Bitkoinima, i to od jesenjeg semestra.

Tehnopolis

Izvor: Izvor: Mashable

Sreda, 30.04.2014.

13:35

Default images

Klub je već prikupio 500,000$ u bitkoinima da bi finansirao projekat, a nada se da će ulaganjem ohrabriti studente i lokalne privrednike da prohvate novu valutu i da je koriste na nov i inovativan način.

Za idejne tvorce ove akcije, studente Džeremija Rubina i Dena Elicera, ovaj projekat je bitan kao ulazak interneta u živote studenata pre 20 godina.

"Ovo nije akcija bez rizika, ali ima veliki potencijal. Ona omogućava studentima da probaju novu tehnologiju i da se njome sami bave i da nešto novo kreiraju i jako smo uzbuđeni da vidimo šta će da smisle."

Van MIT-a, i ostali – na bilo koji način povezani sa bitkoinom - su uzbuđeni. Dvojici kreatora ovog projekta bilo je potrebno šest nedelja da skupe pola miliona dolara u bitkoinima i da privuku oko 2000 donatora.

Foto:Flickr/Antana

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

1 d

Društvo

MUP upozorio građane Srbije

Povodom predstojećih prvomajskih i uskršnjih praznika očekuje se povećan priliv velikog broja putnika i vozila u našu zemlju, zbog čega se mogu očekivati duža zadržavanja na graničnim prelazima, upozorio je danas MUP.

9:37

26.4.2024.

1 d

Podeli: