Izlazak iPhonea 6 se odlaže za 2015?

Veća verzija naprednog iPhonea se očekuje sa tanjom baterijom, ali javile su se komplikacije oko tačne veličine, pa bi promocija novog modela mogla biti odložena i do 2015. godine, piše Mashable.

Tehnopolis

Izvor: B92

Utorak, 22.04.2014.

21:44

Default images

Apple će možda morati da sačeka sa 5,5 inčnim, novim modelom jer ne može da nađe dovoljno tanku bateriju kako bi stala u novi model.

Već dugo se priča da će Apple izdati dva nova iPhonea 4,7 i 5,5 inčne modele koji se nazivaju iPhone Air. Apple traži bateriju od dva milimetra sa ciljem da novi model bude najtanji do sada.

4,7 inčni model je već na proizvodnoj traci za ovu jesen.

Ovo nije prvi put da se piše na ovu temu. Prošlog meseca, Rojters je pisao o problemima sa displejem 5,5 inčnog modela koji bi koristio japanske dispeje LG i Sharp.

5,5 inčni model će biti Appleov prvenac u svetu "phableta". Samsung je do sada već proizveo svoj veliki smartfone u 2011. godini, kada je pustio u prodaju 5,3 inčni Galaxy Note. Drugi proizvođači kao što su HTC, Nokia i LG su ubrzo nakon toga proizveli slične modele.

Priča se i da će iPhone 6 biti skuplji čak i za 100 dolara od cena na koje smo navikli.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

60 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: