Satja Nadela je novi izvršni direktor Microsofta

Nakon nekoliko dana spekulacija, ispostavilo se da su glasine istinite – Microsoft je upravo imenovao Satju Nadelu kao novog izvršnog direktora kompanije koji će zameniti Stiva Balmera.

Tehnopolis

Izvor: B92

Utorak, 04.02.2014.

15:13

Default images

Nadela, koji je bio zadužen za Cloud Computing u Microsoftu, tako je postrao treći izvršni direktor Microsofta u 38 godina dugoj istoriji kompanije a ova vest stigla je sa zvaničnog Microsoftovog Twitter naloga.

“Danas je veoma ponizan dan za mene. Neverovatna je čast da vodim i služim ovoj velikoj kompaniji. Iako smo videli veliki uspeh, i dalje smo gladni toga da postignemo još više. Ovo je kritičan trenutak za industriju i Microsoft. Krenuli smo ka većim stvarima – kako tehnologija evoluira i mi evoluiramo sa njom ali i ispred nje. Naš posao je da omogućimo Microsoftu da napreduje u mobilnom i cloud svetu”, stoji u internom saopštenju koje je Nadela poslao zaposlenima. Nadela je, kako piše list Bloomberg, osoba čija su interesovanja znatno bliža Gejtsovim nego Balmerovim i koja je trenutno zadužena za stvaranje Microsoftovog Cloud OS-a koji napaja Office 365, Bing, SkyDrive, Xbox Live i Skype.

Dolazak Nadele na ovu poziciju takođe može da pokrene pitanje sudbine Bila Gejtsa u bordu direktora ako je verovati glasinama da Microsoftov izvršni odbor razmišlja o njegovoj smeni.

Sa druge strane, Wall Street Journal piše da je Nadela zahtevao veću ulogu za Gejtsa u vidu savetnika iako je sam Gejts nekoliko puta naglasio da ne planira da se potpuno vrati u Microsoft usled fokusiranja na svoju dobrotvornu fondaciju i filantropski rad.

Gejts više nije predsednik Microsofta

Koja će biti uloga Bila Gejtsa u Microsoftu u budućnosti?

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: