Orion Ring pokreće "revoluciju" u telefoniranju

Kompanija Orion telekom, razvila je novu Android aplikaciju „Orion Ring“. Aplikacija je autentično delo razvojnog tima Orion telekoma sa osnovnom namenom da korisniku pored značajno jeftinijeg telefoniranja ka inostranstvu, obezbedi i korišćenje u ma kom delu sveta i, posebno, možda i najveci benefit ove aplikacije – je da pretvara sve android uređaje, pa i one najjeftinije, u telefonski aparat.

Tehnopolis

Izvor: B92

Četvrtak, 31.01.2013.

12:20

Default images

Aplikacija je jedinstvena i prva te vrste u Svetu, čak i po činjenici, da se slična aplikacija pojavila 15 dana kasnije, koju je kreirao British Telecom, ali za operativni sistem iOS.

Ko može koristiti aplikaciju i kako se instalira?

Aplikaciju mogu koristiti svi vlasnici bilo kog uređaja sa Android operativnim sistemom, nevezano kom mobilnom operatoru pripada njihov broj, odnosno, nebitno da li uopšte imaju na uređaju slot za SIM karticu. Takođe, nevažno je i da li je korisnik koji je instalirao aplikaciju odranije korisnik usluga kompanije Orion telekom ili ne.

Najjednostavnije i najbrže, preuzmite aplikaciju sa GOOGLE PLAY STOR-a, a aplikacija će biti automatski instalirana.

To međutim nije sve. Kroz aplikaciju je potrebno i da se registrujete na Orion telekom sistemu, što je moguće kupovinom Orion kartice za telefoniranje na nekom od uplatnih mesta ili najbližem kiosku ili pošti, odnosno, plaćanjem preko interneta platnim karticama. U svega nekoliko jednostavnih koraka postajete korisnik aktiviranjem kartice i korisničkog naloga, a samim tim možete početi da korstite vaš uređaj kao telefon.

Kreirani nalog, moze se koristiti i na više android uređaja, pod uslovom da je aplikacija Orion Ring na njima instalirana!

Kada korisnik, prilikom kreiranja naloga, odabere opciju Orion VoIP – (kao korisnik koji sam kreira sebi nalog za korišćenje usluge, i nije korisnik Orion telekom fiksne telefonije) poziv ostvaruje se po modelu biranja broja: 0038111... (npr. za Beograd)!

NEOPHODNO je biranje broja započeti sa „dve nule“ – 00, zatim pozivni broj za državu, potom grad i, naposletku, željeni broj koji pozivate (primer: 00381111234567, 00381641234567, ...)!

Preporuka je da se aplikacija koristi sa WiFi mreža (slobodna, kućna, poslovna ...), jer, korišćenje 3G ili GPRS signala može dodatno uvećati Vaš račun za mobilni telefon, upravo, za Internet protok koji ćete samim razgovorom ostvariti. Aplikaciju, korisničko uputstvo i spisak najčešće pozivanih destinacija sa cenama, možete pronaći i preuzeti sa adrese http://www.oriontelekom.rs/android/ ili Google Play Store-a!

Posebna pogodnost za korisnike usluga fiksne telefonije Orion telekom:

Korisnici usluge fiksne telefonije,Orion telekom, bez ikakvih ograničenja mogu instalirati i koristiti Android aplikaciju „Orion Ring“ koristeći svoj Orion telekom fiksni broj. Na ovaj način korisnici pretvoraju svoj „smart“ uređaj u fiksni telefon. To konkretno znači, da korisnik kod kuće na svom „smart“ telefonu, ima pored svog mobilnog broja i fiksni broj. Revolucionarnost aplikacije, ogleda se i po tome, što svoj kućni fiksni broj, mozete imati i na svom telefonu ili tabletu kraj sebe u svakom trenutku. Za tablet uređaje, potrebna je nekakva WiFi mreza – i ... „nikada vise nećete moći kazati da vam je žao, jer vas je neko zvao „na kuću“, a niste bili kod kuće da se javite i čujete dragu osobu!“

Plaćanje ove usluge, dakle za korisnike Orion telekom fiksne telefonije, ide kroz mesečni račun bez ikakvih skrivenih troškova. Za sve dodatne informacije korisnici mogu posetiti sajt www.oriontelekom.rs ili pozvati 011 4 100 200

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

23 h

Podeli: