Elopu ostalo par meseci da "popravi" Nokiju

Stivenu Elopu ostalo je samo još par meseci da pokaže kako može pokrenuti Nokiju, piše agencija Rojters.

Izvor:
Photo: luca.sartoni/Flickr
Photo: luca.sartoni/Flickr

Investitori i analitičari kažu da izvršni direktor kompanije Nokia mora do početka naredne godine dokazati da je učinio pravi izbor odabravši Microsoft za svog partnera ili će njegova budućnost u ovoj kompaniji biti dovedena u pitanje.

Nokia i dalje prodaje skoro milion telefona dnevno, ali su analitičari pesimistični, prenosi Rojters, i misle da će Lumia 920 izgubiti od iPhonea 5 tokom predstojeće praznične sezone.

"Elop nije uspeo da privuče korisnike", rekao je Magnus Rele iz kompaniej Greenwich Consulting, "a ne možete rećida nije imao vremena. Tu je već dve godine, vreme je isteklo".

On smatra da bi Nokia trebalo svoj fokus da prebaci na Android.

Jaka praznična sezona mogla bi da pomogne Elopu da "preživi", piše Rojters, ali analitičari i investitori sumnjaju da će se to desiti.

Vesti

Skype korisnici više ne mogu da dele fajlove veće od 100MB

Korisnici, koji Skype koriste na svakodnevnom nivou i za različite namene, verovatno ovaj servis ne koriste samo za VoIP, već i za transfer fajlova. Deljenje fajlova sa kontaktima na Skype-u je veoma lako i praktično se svodi na "drag and drop" funkcije. Međutim, najnovije promene koje je Microsoft uneo u servis neće odgovarati revnosnijim korisnicima Skype servisa.

Vesti ponedeljak 23.05. 19:11 Komentara: 5
strana 1 od 1464 idi na stranu