LG uvodi ćirilični Android interfejs

Ukoliko vas je nepostojanje ćiriličnog interfejsa sprečavalo da koristite Android smartfon, LG Electronics ima ponudu za vas.

Tehnopolis

Izvor: B92

Četvrtak, 19.07.2012.

14:15

Default images

Ova kompanija, to jest njen odeljak Mobile Communications u saradnji sa lokalnim predstavništvom kompanije, implementirao je ćirilični korisnički interfejs u sve mobilne telefone bazirane na Android 4.0 Ice Cream Sandwich operativnom sistemu.

Iz kompanije kažu da se na ovaj način zalažu za očuvanje tradicije i poštovanje kulturne i jezičke raznovrsnosti u savremenom informacionom društvu.

„Tehničkih problema oko primene ćirilice u savremenim informacionim tehnologijama nema, zahvaljujući upornom višegodišnjem radu kako naših stručnjaka, tako i najvećih svetskih firmi. Do sada, industrija mobilnih telefona je kaskala kada je u pitanju ovaj spoj novih tehnologija i našeg, tradicionalnog pisma. Danas, kada govorimo, ne samo o mobilnim telefonima, nego o informacionom društvu i mogućnostima koje pružaju savremene informacione tehnologije, upotreba ćirilice je pitanje ličnog izbora“, smatra Dragan Krsmanović, rukovodilac tehničkog sektora za mobilne komunikacije LG Srbija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

55 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: