Android učvrstio vođstvo, Apple čeka iPhone

Googleov operativni sistem povećao je udeo na američkom tržištu pametnih telefona. Konkurencija stagnira.

Tehnopolis

Izvor: B92

Utorak, 27.09.2011.

14:05

Default images

Prema podacima analitičke kompanije Nielsen, koje donosi eWeek, Android je tokom avgusta imao 43 posto tržišnog udela u Sjedinjenim Državama, tri posto više nego mesec ranije. Na drugom je mestu, drugi mesec zaredom, Appleov iOS sa 28 posto.

Treće mesto drži RIM-ov Blackberry, iako mu je udeo pao sa 19 na 18 posto. Bolji rezultati za Apple očekuju se nakon izlaska novog iPhonea.

Istraživanja pokazuju kako trećina američkih potrošača koji nameravaju da kupe pametni telefon želi baš iPhone. Druga trećina odabraće Android.

Američko tržište smartfona je u porastu. 43 posto svih korisnika telefona ima takav uređaj, a 58 posto onih koji su kupili novi telefon tokom poslednja tri meseca odabrali su pametni telefon.

Nadolazeća sezona praznične potrošnje ubrzaće povećanje udela pametnih telefona, procenjuju analitičari.

Prema rezultatima istraživanja, 50 najtraženijih aplikacija za Android gutaju 60 do 65 posto vremena svojih vlasnika. Tipičan korisnik najviše se bavi aplikacijama kao što su Angry Birds, Facebook i Twitter.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: