Universal uklanja Ejmine YouTube snimke

Ukoliko prošle subote niste bili na koncertu, verovatno ste u tekstovima na Kulturi čitali o tome kako je protekao nastup Ejmi Vajnhaus.

Tehnopolis

Izvor: B92

Sreda, 22.06.2011.

10:32

Default images

Već iste večeri YouTube je bio mesto na kome su se pojavili mnogi amaterski snimci sa nastupa ove pevačice u Beogradu, koji su u narednih par dana obišli svet.

Pozivajući se na kršenje autorskih prava, Universal Music Group zahtevao je da se snimci uklone sa ovog video servisa, što je kasnije i učinjeno, prenosi Mashable.

Jedan deo snimaka već sada nije dostupan, a Universalova namera je, verovatno, da ukloni sve, što neće biti jednostavno s obzirom da se svakog minuta na ovom servisu pojavi 600 novih snimaka.

YouTube se jasno odredio prema kršenju autorskih prava, a nedavno je lansirao i kratki video koji će provesti korisnike kroz svet autorskih prava i naučiti ih kako da ih poštuju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: