FB mail samo deo servisa

Nakon što se danima pričalo kako će Facebook ponuditi e-mail uslugu svojim korisnicima, osnivač Facebooka Mark Cukerberg predstavio je danas novitete, a tvrdnja o Facebook e-mailu pokazala se samo delimično tačnom.

Izvor: Jutarnji.hr

Tehnopolis

Izvor: B92

Ponedeljak, 15.11.2010.

21:22

Default images

Facebook je, naime, predstavio 'e-mail budućnosti' u kom je elektronska pošta samo jedan segment.

Korisnici, kojih je u ovom trenutku više od 500 miliona širom sveta, moći će otvoriti e-mail adresu "@facebook.com", no osim e-maila, moći će međusobno razmijenjivati poruke i na drugačiji način.

Takozvani 'social inbox' koji je Cukerberg predstavio je svojevrsni sistem razmene poruka na gotovo sve moguće načine: Od chata, e-maila, Facebook poruka, SMS, do popularnih IM (instant message) sistema, kao što je MSN ili Yahoo.

Kako piše portal Netokracija.com, sve konverzacije između prijatelja će biti vidljive kao 'jedan razgovor' koji će biti arhiviran i dostupan.

"Na vama je da odaberete način na koji želite razgovarati sa svojim prijateljima. Vaša poruka će doći do njih kroz bilo koji mail ili uređaj koji im odgovara", rekao je Cukerberg.

Poruke će biti slate u realnom vremenu.

Noviteti će biti dostupni tokom sledećih meseci, a uslugu će prvi moći isprobati korisnici koji dobiju pozivnicu.

Istovremeno, stigli su i prvi komentari informatički naprednijih korisnika koji tvrde da je Facebook predstavio - Google Wave, uslugu Googlea koja nije nikada zaživela kao što je bilo očekivano i koja nije 'ubila e-mail', kao što je bilo najavljivano.

Cukerberg također ne očekuje da će nova usluga 'ubiti e-mail', no veruje kako je ovo budućnost komunikacije kojoj će se postepeno okrenuti svi korisnici.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: