Ko pravi najbolje kompjutere?

Kompanija koja se bavi servisiranjem i održavanjem računara, Rescuecom, objavila je kvartalni izveštaj i listu pouzdanosti najpoznatijih robnih marki.

Izvor: Bozza Bench

Tehnopolis

Izvor: B92

Petak, 03.09.2010.

14:31

Default images

Princip rangiranja je urađen po vrlo jednostavnom metodu : broj isporučenih računara je upoređen sa brojem poziva za popravku i intervenciju Rescuecom servisa.

Veći indeks pouzdanosti znači da su uređaji određenog proizvođača pouzdaniji, ali to se može protumačiti i kao mogućnost da se korisnici određene marke za pomoć obraćaju direktno proizvođaču.

ASUS uređaji su, prema ovom, izveštaju ubedljivo najkvalitetniji.
Da li to znači da su ASUS računari najpouzdaniji? Najverovatnije, ali ne treba ni zanemariti činjenicu da ASUS prodaje veliki broj jeftinih „Eee PC“ računara, tako da se u slučaju kvara njihovim korisnicima više isplati da kupe nov uređaj nego da se služe skupom servisnom intervencijom, zaključuje Rescuecom.

Slučaj kompanije Dell je interesantan, jer uprkos činjenici da je druga kompanija po veličini i broju isporučenih računara, zauzela je najlošiju poziciju. Kada se uporede sa brojevi poziva i pritužbi, Dell beleži 100 žalbi više nego prvi sledeći poznatiji proizvođač, što može biti znak loših proizvoda, ali i neodgovoarajuće servisne podrške.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: