Aplikacije zbog kojih postajete pametniji

Da bi nam glava ostala u formi, potrebni su joj izazovi i vežba: nasuprot mišljenju da aplikacije zaglupljuju, ima i onih zbog kojih možemo da postanemo pametniji.

Tehnopolis

Izvor: B92

Ponedeljak, 02.03.2015.

10:43

Default images

Istraživanja su pokazala da nervni plasticitet pozitivno reaguje na stimulanse koji dolaze u obliku raznih mentalnih izazova, pa ako još niste učlanili svoj mozak u teretanu, sledi predlog najpopularnijih aplikacija od kojih možete da postanete pametniji:

1. Elevate

Aplikacija godine AppStorea za 2014. besplatni je fitnes trener koji će testirati i izazivati vaše sposobnosti slušanja, razumevanja i pamćenja. Sadrži i jezičke i matematičke izazove, a u plaćenoj, premium verziji nudi opširnije zadatke.

2. Lumosity

Nudi vežbu kroz niz zaraznih igrica za područje prema izboru, a radi se po principu prepoznavanja uzoraka, apstrakcija i brzini refleksa. U zavisnosti od rezultata, aplikacija pojačava naredne nivoe. Besplatna za obe platforme, s premijum verzijom za znatiželjnije.

3. Fit Brains Trainer

U ponudi je više od 360 igara za vežbanje memorijskih kapaciteta, koncentracije i slično. Aplikacija prati vaš napredak prema demografskoj grupi kojoj pripadate i povećava nivo sa svakom savladanom preprekom.

4. Eidetic

Kako i sam naziv sugeriše, ova aplikacija fokusirana je na pamćenje. Korisnici mogu sami da prave svoje kartice sa spiskovima (razne to-do liste, spisak namirnica i sl.) koje će uvežbavati, podešavati nivo zahtevnosti, a aplikacija će vas sama podsetiti kad je vreme za vežbu. Dostupna samo za iOS uređaje, besplatna.

5. CogniFit Brain Fitness

Skupljajte “neurone“ izazivajući svoje kontakte da nadmaše vaš rezultat ili jednostavno vežbajte solo kroz igre koje testiraju pamćenje, fokusiranje i pažnju.

Izvor: 24sata.hr

Foto: Pixabay

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: