Google radi na podršci za RAW za Android smartfone?

Nokia je možda prva predstavila RAW fotografiju u svom smartfonu, ali sada postoje dokazi da ni Google nije daleko od pružanja podrške RAW sistemu kada su Android uređaji u pitanju.

Tehnopolis

Izvor: Endgadget

Ponedeljak, 18.11.2013.

17:11

Default images

Mesec dana star kod, koji je nedavno primetio developer Džoš Braun, otkriva da Google radi na novom interfejsu za aplikaciju za kameru koji bi dozvolio smartfonima da čuvaju nekompresovane slike zajedno uz one u JPEG formatu.

Ovo bi drastično povećalo mogućnosti korisnika da ispravljaju i modifikuju svoje fotografije.

Drugi deo ovog interfejsa otkriva da Google možda radi na nekom nivou podrške za modularne eksterne kamere kao pto su Sonyjeve QX10 i QX100.

Sajt Ars Technica sa druge strane naglašava i druge potencijalne promene koje su zakopane u dokumentaciji i sugeriše da bi svako poboljšanje kamere na Androidu bilo dobra stvar.

Čak i kod modela Sony Xperia Z1, koji poseduje neke od najsnažnijih senzora koji se mogu naći u jednom Android smartfonu, softver predstavlja najveće ograničenje, tako da bi nove funkcije mogle da budu više nego dobrodošle.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

15 h

Podeli: