iPad među jeftinijima?

Iako nije neuobičajeno da Apple proizvodi budu skuplji od konkurencije, na tržištu tableta situacija je drugačija.

Tehnopolis

Izvor: B92

Četvrtak, 03.03.2011.

13:06

Default images

Nakon prvih najava da će LG Optimus Pad koštati 999 evra , ovaj uređaj pojavio se na Amazonu, gde ga je moguće naručiti u pretprodaji. Cena nije hiljadu evra, ali nije ni pristupačna, i iznosi 899 evra.

Još jedan od konkurenata, Motorola Xoom tablet, koji u Americi košta 800 dolara, u Velikoj Britaniji će početi da se isporučuje od aprila, a cena po kojoj se može naručiti 3G verzija biće 600 funti, odnosno nešto preko 700 evra. Za koji evro manje, 699,95 Xoom je moguće naručiti i putem nemačkog Amazona.

Što se ostalih noviteta na tablet tržištu tiče, iako nema zvanično potvrđenih cena, Galaxy Tab 10.1 mogao bi, takođe, koštati oko 700 evra, dok će HTC-ov tablet, Flyer, verovatno biti 200 evra jeftiniji, piše Rethink Wireless.

Iako će ovi uređaji učiniti da Apple ne bude dominantan na ovom tržištu u meri u kojoj je tako bilo prošle godine, činjenica da se novi, sinoć predstavljeni, iPad 2, u Americi može nabaviti po ceni od 499 dolara, oko 350 evra, mogla bi učiniti da kupci daju prednost ovoj kompaniji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

1 d

Društvo

MUP upozorio građane Srbije

Povodom predstojećih prvomajskih i uskršnjih praznika očekuje se povećan priliv velikog broja putnika i vozila u našu zemlju, zbog čega se mogu očekivati duža zadržavanja na graničnim prelazima, upozorio je danas MUP.

9:37

26.4.2024.

1 d

Podeli: